ЖОК Мали Зворник: Пласман на Републичко финално такмичењe за пионирке

ЖОК Мали Зворник: Како бисте остварили своје амбиције, морате надмашити очекивања!

Пионирска екипа се у завршници такмичења, у вишем рангу, изборила за пласман на Републичко финално такмичење за пионирке које ће се, према најавама, одиграти почетком следећег месеца, од 5. до 7. маја.

,,После првог нивоа такмичења првенства Србије за пионирке, одиграних 14 утакмица и пласирања у виши ранг остварили смо своје амбиције на самом почетку. Такође смо поставили циљ у вишем рангу да покушамо што више и боље како не бисмо бацили у други план добре партије из нижег ранга и завршили првенство бар на средини табеле. Поред доста осцилација у утакмицама у вишем рангу, памтићемо изненађујуће одличне игре у завршници првенства. Такмичење је у организацији Окружног Одбојкашког савеза Ваљево. Остварили смо у Малом Зворнику победу над ЖОК ,,Србијанка 014’’ из Ваљева са 3:1, чије пионирке нису изгубиле ни једну утакмицу у првенству, сем од наше екипе. Имамо две победе, 3:1 на домаћем терену и 3:0 у гостима, 8. априла, над ЖОК ,,Железничар’’ из Лајковца, екипом која већ три године држи прво место у лиги и која је јако незгодан противник.

Ми смо остварили пласман у финале првенства Србије за пионирке после укупно 24 одигране утакмице и само четири изгубљене. Веома важне победе над Србијанком и Железничаром су тријумф остварен под оптерећењем, великим притиском и неизвесношћу, јер су нас само победе водиле на Републичко финале. Девојке су смогле снаге, имале мотив и вољу да одличном игром остваре не једну, већ три узастопне победе, на веома тешким утакмицама.

Велике похвале за екипу, предвођену капитенком Даријом Вељковић која је била истрајна цело првенство и вођу екипе, Валентину Јевтић која је у важним тренуцима одлично одигравала. Емилија Јокић задавала је велике проблеме противнику својим високим блоковима, сервом и нападом. Николина Николић, једини дизач у екипи, изнела је цело првенство без замена и у тренуцима повреда. Честитке Ањи Јанковић, Николини Пуртић, Кристини Радић, Јовани Петровић, Марији Перић, Катарини Матић и свим девојкама из млађих селекција које су дале свој допринос нашем успеху.

Убрзано настављамо да се спремамо за Републичко такмичење, наш традиционални првомајски турнир и још нека одбојкашка надметања. Захваљујемо се свима који су били уз екипу и пружали нам подршку’’, истиче тренер пионирске селекције Одбојкашког клуба Мали Зворник, професор физичке културе, мр Мићо Ковачевић.

Извори и фотографије: ЖОК Мали Зворник

Новинар: Далибор Крстић

Корисни линк: http://www.oosv.org.rs/

Архива: https://www.malizvornik.info/?p=7585

Share