Употребом амфибије олакшано уређење приобаља на Зворничком језеру

У месној заједници Сакар почело је чишћење и уређење плаже на Зворничном језеру.

Радове изводи Јавно комунално предузеће „Дрина”, Мали Зворник, по налогу локалне самоуправе, у оквиру припрема за манифестацију Дани спортско – рекреативног туризма  „Дрина је смисао живота”, која ће бити одржана од 25. до 27. јула.

За потребе овог посла радници користе амфибију, комбиновано возило које је општина набавила за одржавање површине језера уредним.

Према речима председника општине, Зорана Јевтића, чишћење површине воде Зворничког језера од сувишног растиња и отпада, уз употребу амфибије, знатно је олакшано и биће настављено и након акције на плажи у Сакару.

Он је истакао да је тренутно актуелна набавка додатних прикључних делова, за унапређење рада машине, а да су средства за куповину обезбеђена из страних донација и из буџета општине.

ЈКП „Дрина” услугу чишћења површине језера амфибијом, по утврђеном ценовнику, пружаће и Хидроелектрани „Зворник”, за уређење одређених деоница на језеру, као и домаћинствима и угоститељским објектима, који се налазе уз обалу, регистрованим за обављање делатности у области туризма.

Директор ЈКП „Дрина”, Драган Крстић, рекао је да ова машина омогућава кошење растиња под водом и сакупљање отпада на површини.

Цена рада амфибије по сату је 10.000 динара, без урачунатог ПДВ-а.

Радни захват машине је од три до четири метра.

Амфибија за кошење користи две специјалне косе, дужине три метра или четири метра, а за сакупљање две виле, од три метра, које односе покошено растиње.

Настојећи да обезбеди боље услове за уређење Зворничког језера, Општина Мали Зворник купила је крајем 2022. године специјално комбиновано возило – амфибију, намењену за одржавање површине језера и приобаља уредним, за кошење траве и осталог растиња и уклањање отпада.

За набавку возила из буџета локалне самоуправе издвојено је 19.194.876 динара.

Амфибија је предата на коришћење Јавном комуналном предузећу „Дрина”, а њена употреба умногоме ће допринети очувању и заштити животне средине и бољим условима за развој туризма у општини Мали Зворник. 

💻 Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

📷 Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

🗃 Архива прилога: Мали Зворник инфо

Izvršena nabavka specijalnog vozila – amfibije za održavanje vodenih površina i čišćenje priobalja

Share