У Малом Зворнику тренутно нема заражених вирусом Корона

У Малом Зворнику тренутно нема заражених вирусом Корона

Према информацијама из Дома здравља Мали Зворник, излечена је и друга особа са подручја малозворничке општине оболела од Ковида – 19. 

Данас су добијени и резултати поновљеног тестирања на вирус Корона за шест особа које су биле у контакту са две оболеле особе из Малог Зворника, према којима су тестирани негативни, односно нису заражени овим вирусом, тако да у Малом Зворнику тренутно нема инфицираних. 

Председник општине Зоран Јевтић рекао је да ће у току сутрашњег дана бити познати коначни резултати за преосталих деветоро тестираних Малозворничана. 

Он је поручио суграђанима да и убудуће дају све од себе и допринесу да се тренутна ситуација, без инфицираних особа, на подручју општине одржи до краја епидемије. 

Председник је навео да то није немогуће, уколико поштујемо прописане мере, те да је, у том циљу, и даље неопходна максимална дисциплина сваког појединца, одржавање социјалне дистанце, поштовање полицијског часа и свих осталих рестриктивних и превентивних мера, уведених ради сузбијања ширења инфекције. 

„Да ситуација још није за опуштање показују примери појединих градова у Србији, у којима су се у последњих неколико дана појавила жаришта вируса Корона и велики број инфицираних и оболелих, рекао је Јевтић и додао да је веома важно да останемо свесни опасности и не поновимо њихову грешку и поклекнемо сада када је епидемија на измаку.

Поводом предстојећих празника, председник општине Мали Зворник апеловао је на суграђане да поштују забрану окупљања и првомајско дружење оставе за време када се епидемија заврши и не буде опасности од вируса.

Извор: Општинска управа Мали Зворник

Останите код куће, будите одговорни према себи и према другима.

#Mali_Zvornik #Podrinje #Србија #Serbia #SRB

#VanrednoStanje #Covid19 #Corona

#ОстаниКодКућe #OstaniKodKuće #Sačuvajživote

Фото: Интернет архива фотографија

Share