У Малом Зворнику обележен Дан полиције

Припадници Полицијске станице у Малом Зворнику обележили су Дан полиције у срдачном разговору са најмлађим суграђанима и њиховим родитељима.

Овом приликом, на пункту код хотела и аутобуске станице, подељене су им пригодне бојанке и качкети са симболима полиције.

Грађанима су представљени и пројекти „Полиција у заједници”, „Безбедно на годишњи одмор”, „Одрасти без насиља”, „Пријави насиље” и „Живот нема цену”.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележен је у недељу, 4. јуна, низом манифестација које за циљ имају приближавање рада полиције грађанима и представљање резултата и услова рада полицијских службеника. Припадници свих родова полиције негује успомену и сећање на колеге који су се жртвовали за своју земљу и уткали своје животе у темеље самосталне, слободне и независне Србије.

Честитамо празник и нашим чуварима јавног реда и мира!

Дан Полиције и Дан Министарства унутрашњих послова Србије обележава се у знак сећања на 1862. годину, када су српски жандарми на Духове имали пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур-чесме и током турског бомбардовања Београда наредних дана.

📷 Мали Зворник инфо / Полицијска станица Мали Зворник

Д.В.К.

Share