Тријумфални повратак златне Саре Ћирковић у Подриње

Млада српска боксерка Сара Ћирковић освојила је титулу шампиона Европе у узрасту до 18 година на првенству у Софији. Ћирковићева је у финалу савладала Џесику Волман (Jessica Vollmann) из Немачке.

Поред тога што је постала шампион Европе у својој категорији, Сара је проглашена за најбољу боксерку овог првенства Старог континента!

Данас, на платоу испред Касине у Зворнику сви поклоници спорта, поштоваоци, пријатељи и родбина дочекали су најбољу боксерку Европе Сару Ћирковић, девојку која је ујединила три града, Братунац, Мали Зворник и Зворник, као и Републику Српску и Србију! 

У четвртфиналу првенства Европе, Сара Ћирковић убедљиво је савладала своју ривалку Софи Росхауг Винтер (Sofie Vinther Rosshaug) из Данске, бронзану са прошлог Европског првенства. У полуфиналу је била боља од представнице Шпаније, Иратсе Валс дел Ваље (Iratze Vals del Valle), једногласном одлуком судија.

Тренер омладинске женске бокс селекције Мирко Ждрало на пут у Бугарску повео је три репрезентативке, златну Сару Ћирковић (50 kg), бронзану Драгану Јовановић (52 kg) и Ђину Милетић (57 kg).

У обраћању представницима медија, Мирко Ждрало је истакао да их после овог тријумфа очекује заслужени предах и озбиљне припреме, тренинзи, кампови и турнири на којима ће се припремити за Светско првенство које их у новембру очекује у Шпанији.

„Ово је треће европско првенство, Сара је и до сада остварила два изузетна успеха. Била је јуниорска вицешампионка Европе, а прошле године и омладинска вицешампионка Старог континента. Сада смо дочекали шампионску титулу, а уз то и признање да је најбоља боксерка овог првенства Европе. Уважавајући чињеницу да смо у Србију, након 23 године, донели злато са омладинског боксерског првенства Европе, јасно је колики је то успех за српски бокс, Србију и Републику Српску, наш мали град и клуб који постају велики овим спортским признањем и златним одличјем”, рекао је Ждрало.

Сара Ћирковић је суочена са свим напорима и изазовима које изискују такмичарски и врхунски спорт. Поносно носи медаље и пехаре, али није запоставила своје образовање, које је у овим екстремним напорима и условима једино могуће остварити ванредним школовањем.

Према њеним речима, највећи изазов на првенству Европе био јој је четвртфинални меч, када је савладала јаку ривалку Софи Винтер из Данске.

Осокољена овом победом наставила је победама до трона. 

Репрезентативка Србије, Сара Ћирковић чланица је Боксерског клуба „Обилић ТРБ” Зворник и Спортског удружења за бокс „Обилић – 1389 МЗВ” из Малог Зворника. Овај клуб члан је Спортског савеза Дрина у општини Мали Зворник. Регистрован је 26. октобра 2018. године.

Извори: Мали Зворник инфо / Бокс запис / Танјуг / БК Обилић

Фото галерија: Мали Зворник инфо

Насловна фотографија: Боксерски клуб „Обилић ТРБ” 

Далибор Крстић

Share