Сви садржаји туристичко-спортске и културне манифестације „Дрина је смисао живота”

У Малом Зворнику од 27. до 30. јула биће одржани дани спортско-рекреативног и културног туризма под називом „Дрина је смисао живота”.

Туристичко-спортска и културна манифестација, под покровитељством општине Мали Зворник и у организацији Туристичке организације општине Мали Зворник, одржава се у центру Малог Зворника, на води и обали Зворничког језера последње седмице у месецу јулу.

Традиционална манифестација почеће свечаним отварањем на стадиону ФК Јединство у 20.30, а уследиће концерт Илде Шаулић и Петра Митића.

Током преподнева, 27. јула у Центру за развој иновација, Библиотека „17. септембар” отвара 18. Ликовну колонију, од 10.00.

Другог дана манифестације, 28. јула, добровољном акцијом давања крви у Сакару, од 9.00 до 14.00 часова, летњу кампању добровољног давалаштва крви у општини Мали Зворник спроводе Институт за трансфузију крви Србије и Црвени крст Мали Зворник. Тренутно дефицитарне крвне групе су 0, А и све Rh негативне.

Од 11.00 до 17.00 часова биће одржана бесплатна обука „Мала школа наутике” намењена најмлађима. У 13.00 часова званично ће почети такмичарски део XXVI Сомовијаде.

Наступ фолклорне секције Библиотеке „17. септембар” планиран је за 19.00 часова на плажи у Сакару.

Поред наставка такмичарског дела „Сомовијаде”, такмичења кулинара у категорији „Златни котлић”, и проглашења победника трећи дан, 29. јул, обележиће и богат музички програм у ком ће од 21.00 наступити Дејан Петровић и Биг бенд.

Учесници Ликовне колоније Малог Зворника, манифестације са традицијом, која без прекида у организовању траје од 2005. године, дружиће се и са посетиоцима „Сомовијаде” и сликати под отвореним небом, те можете душу и чула нахранити богатим садржајем на обали прелепог језера. Библотека ће изложити штанд са најчитанијим насловима и делима завичајних аутора, а биће уприличена и креативна дечја радионица на тему „Дрина је смисао живота”.

Последњег дана манифестације, 30. јула, у Великој Реци од 10.00 часова стартоваће регата, а такмичаре до циља у Сакару, до 16.00 часова, пратиће трубачи.

Прва малозворничка језерска регата организована је 2011. године.

Фото: Туристичка организација општине Мали Зворник

Share