Саопштење за јавност Савета за безбедност општине Мали Зворник

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Дана 08. јула 2015.године одржана је седница Савета за безбедност Општине Мали Зворник на којој је разматрана безбедносна ситуација на подручју наше општине.

Поред разматрања текућих питања из рада Савета, посебан акценат је стављен на разматрање безбедносне ситуације на подручју општине, као граничног подручја ка БиХ, у светлу предстојећих догађаја – обележавања 11. јула и 20-те годишњице злочина почињених на подручју Сребренице током рата у БиХ, као и одржавања манифестације “Дрина је смисао живота“ од 24. до 26. јула 2015. на подручју општине Мали Зворник.

Председник општине, Зоран Јевтић је упознао чланове Савета о састанку са руководиоцима Полицијске управе Шабац, одржаног крајем јуна месеца ове године, на ком се разматрала безбедносна ситуација у граничном подручју ка БиХ а са посебним освртом на безбедносне опасности након терористичког акта у Зворнику, БиХ, као и разне терористичке претње које, скоро свакодневно, путем медија шаљу исламски екстремисти балканским земљама па и Републици Србији. Констатовано је да  МУП и све друге безбедносне структуре предузимају све из своје надлежности како би се безбедност грађана Републике Србије сачувала те да је безбедносна ситуација на подручју општине Мали Зворник задовољавајућа. Посебно је истакнуто да грађани треба да буду обавештени о појачаном надзору од стране полиције како појединих – виталних објеката тако и свих јавних манифестација и скупова, а све то са циљем да не дође до било какве узнемирености грађана.

Ове наводе су потврдили и Славиша Несторовић, Начелник полицијске станице у Малом Зворнику и Александар Матовић, помоћник Командира СГП Мали Зворник, истакавши да њихови припадници имају појачан рад на подручју општине и дуж државне границе, те да појачано присуство полиције са и без дугог наоружања не треба да изазове било какву нелагоду код грађана обзиром да се све мере и радње из њихове надлежности и предузимају у циљу очувања безбедности грађана.

На крају је Савет за безбедност општине Мали Зворник донео заједничку оцену да је безбедност грађана на подручју наше општине на задовољавајућем степену, позвао грађане да мере и радње које полиција и надлежне службе предузимају схвате позитивно и као гаранцију заједничке и личне безбедности. 

Република Србија

ОПШТИНА МАЛИ ЗВОРНИК

Број: 06-1348

Дана, 09.07.2015.године

МАЛИ ЗВОРНИК

                                                                        ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

                                                                        Зоран Јевтић, дипл.инж.

Share