Шампиони са Дрине од почетка године освојили девет медаља на турнирима и државним првенствима

Минулог викенда у Чачку одржано је престижно међународно такмичење каратиста, јубиларни 50. „Златни појас – Трофеј Србије” који је био изборни за предстојећа два првенства, балканско и европско. Током дводневног турнира у Чачку окупило се око 1200 такмичара из пет држава. Првога дана у суботу наступили су полетарци, пионири и наде, док су другога дана наступили кадети, јуниори и млађи сениори. Из нашег клуба „Шампиони са Дрине” наступило је двоје вицешампиона, у катама и борбама, који су освојили две медаље. Сребрно одличје у катама понео је Богдан Неговановић (пионири – апсолутни ниво). Сребрну медаљу у борбама освојила је Вања Николић (женске наде – до 54 килограма).

„Златни појас Чачка” најмасовнији је и најквалитетнији турнир у Србији, али и у југоисточној Европи. Организује га Карате клуб „Борац” уз подршку и сарадњу Карате федерације Србије. Такмичење је званично уврштено у Европски и национални календар такмичења Карате савеза Србије, а одржава се у складу са правилима Европске (ЕКФ) и Светске (WКФ) карате федерације.

Златни појас – Трофеј Србије

Првог априлског викенда, у Београду је у спортској хали „Ранко Жеравица” одржано државно првенство у борбама екипно и појединачно за полетарце, пионире и наде. На овом државном првенству наступила су два наша такмичара и обоје су успели да се домогну медаља. Каратисткиња Вања Николић освојила је III место у борбама (женске наде – до 54 килограма) и оправдала очекивање. Да успех буде већи за наш клуб првога дана у катама Богдан Неговановић освојио је II место у катама (пионири – апсолутни ниво).

Почетком марта, у Чачку је одржано првенство уже Србије за сениоре, полетарце, пионире и наде. Из нашег клуба наступила су два такмичара који су успели да се домогну финала. Златну медаљу у борбама освојила је Вања Николић (женске наде – до 54 килограма). Сребрну медаљу у катама освојио је Богдан Неговановић који се тренутно такмичи у категорији пионири – апсолутни ниво.

Златни појас – Трофеј Србије

За добар почетак нове такмичарске сезоне заслужни су празнични предах, посвећеност тренера и таленат најуспешнијих такмичара. Две златне и једна сребрна медаља освојене су средином фебруара у Тузли, где је одржан шести по реду међународни карате турнир „БиХ Валентиново 2021”, који је на завидном нивоу као и до сада организовао карате клуб ,,ДО – Тузла”. Учествовало је 935 такмичара и 89 клубова из девет држава. За „Шампионе са Дрине” наступило је двоје такмичара који су се домогли чак три финала.
Богдан Неговановић наступио је у катама у свом нивоу и апсолутном нивоу, тријумфовавши са две златне медаље. Имао је шест победа, без иједне изгубљене заставице. Вања Николић наступила је у борбама за млађе кадеткиње, до 54 кг, освојивши сребрну медаљу. До финала је имала две убедљиве победе, а финални меч је завршен резултатом 1:1. Нажалост, меч губи на предност првог поена.

Управни одбор Карате клуба „Шампиони са Дрине” честита својим такмичарима на освојеним медаљама у овогодишњим наступима на бројним турнирима и првенствима.

Карате клуб „Шампиони са Дрине” регистрован је од средине 2017. године на територији општине Мали Зворник. Председница клуба и један од тренера је Драгана Неговановић, уз подршку тренера Милана Неговановића. Поред тренерског рада Драгана је и активан такмичар у сениорској конкуренцији. Освајачи многобројних медаља, од новембра 2018. године чланови су Спортског савеза „Дрина”. 

Извори: КК „Шампиони са Дрине” / Мали Зворник инфо / Спортски савез „Дрина”

Фото галерија: КК „Шампиони са Дрине”

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Share