Пуцњава у полицијској станици у Малом Зворнику: Нападач угрозио безбедност полицијских службеника

Пуцњава у полицијској станици у Малом Зворнику. Нападач у згради Полицијске станице и Дома здравља Мали Зворник угрозио безбедност полицијских службеника 

Министарство унутрашњих послова обавестило је јавност да је данас у Полицијској станици Мали Зворник, око 10.30, осумњичени С.А. (1994) приликом извођења из просторије за задржавање физички напао полицијског службеника и отео му службени пиштољ, као и да је потом, приликом кошкања са другим полицајцем који је покушао да га савлада, повређен.

Наиме, С.А. је прво физички напао полицајца коме је отео пиштољ, који је репетирао. У помоћ повређеном полицајцу притекао је други полицијски службеник, који се налазио у другој просторији и који је осумњиченог упозорио да спусти оружје.

Осумњичени се оглушио о наређење и физички напао другог полицајца, коме је задао више удараца пиштољем по глави. У поступку савладавања рањен је и нападач. У кошкању између осумњиченог и полицијског службеника, који је покушао да га савлада, дошло је до опаљења из службеног пиштоља и повређивања осумњиченог.

Осумњичени је савладан и упућен у здравствену установу, где су му на инсистирање лекара због прегледа скинуте лисице. С.А. је то искористио и поново напао полицијског службеника.

Незванично сазнајемо, сви актери су, након пружања прве помоћи у Дому здравља Мали Зворник, пребачени у Општу болницу у Лозници и ван животне опасности су.

Нападач С.А. (23), из Воћњака код Лознице, има четири прострелне ране и у даљем поступку лечења пребачен је у затворску болницу у Београду.

Основни јавни тужилац у Лозници потврдио је да је дошло до инцидента у полицијској станици у Малом Зворнику и да је увиђај у току.

Навео је да је реч о особи која је због кривичног дела синоћ притворена у полицијској станици у Лозници, а затим пребачена за Мали Зворник.

За С.А. било је одређено задржавање до 48 сати због сумње да је у Лозници напао службено лице које је обављало своју службену дужност.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је поводом напада на полицијске службенике у Малом Зворнику да ће инсистирати да сви они који се дрзну да нападну полицајце буду оштро кажњавани.

Стефановић је објаснио да су полицајци нападнути приликом обављања своје редовне дужности и да је то урадио човек који је помислио да је сасвим нормално да нападне полицијске службенике, саопштио је МУП.

Министар је поручио да за такве поступке нема толеранције и да као друштво не можемо да се миримо са тим.

Извори: МУП / Мали Зворник Инфо / РТС

Фото галерија: Мали Зворник Инфо

Корисни линк: http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/aktuelno/saopstenja

Share