Одржан свечани пријем за представнике медија из Подриња

Председник општине Мали Зворник, господин Зоран Јевтић, поводом новогодишњих и божићних празника, организовао је у четвртак, 5. јануара, пријем за новинаре, камермане, уреднике и директоре медијских кућа из Србије и Републике Српске који су ангажовани на информисању јавности у општини Мали Зворник и Подрињу.

Пријему су присуствовали челници локалне самоуправе, председник Скупштине општине Мали Зворник Радован Тадић и заменик председника општине Мали Зворник Милош Радојчић, те директор ЈКП ,,Дрина“ Драган Чикарић.

Председник општине Зоран Јевтић, свим окупљенима пожелео је срећну Нову годину и Божићне празнике. Сумирајући учинак локалне власти у протеклој години, изразио је задовољство сарадњом са медијима, истакавши да је општинска власт настојала да пружи благовремене информације, поштујући слободу речи, мишљења и изражавања, очекујући коректно, одговорно новинарство које ће у сваком прилогу заступити обе стране. ,,Евидентно је, ако оно што радимо не презентујемо, ако не дође до вашег гледаоца или читаоца, као да није урађено“, рекао је Јевтић посланицима јавне речи.

Јевтић очекује да ће се обнова и изградња инфраструктуре општине Мали Зворник, у коју је 2016. године Влада Републике Србије уложила око две и по милијарде динара, наставити и у 2017. 

,,Стимулисаћемо пољопривреду, туризам и запошљавање. Бројни пројекти који су у надлежности локалне самоуправе су подржани значајним средствима из општинског буџета. Наш крајњи циљ је излазак из круга најнеразвијенијих општина.“

Мали Зворник је у групи општина које се убрајају у девастирана подручја. То су јединице локалне самоуправе из четврте групе развијености, чији је степен развијености испод 50% републичког просека.

Видео прилог: РТВ Подриње

Тонски прилог: Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, на пријему уприличеном за представнике регионалних и локалних медија, изложио је резултате локалне власти у 2016. години и планове који су оствариви у 2017. години.

Извор: Мали Зворник Инфо / РТВ Подриње
Фото галерија: Мали Зворник Инфо / Општинска управа општине Мали Зворник

Новинар: Далибор Крстић

Share