Представљање: Кандидат за председника Демократске странке др Србољуб Срба Антић

Демократе из Подриња очекују много од избора првог човека ДС, из простог разлога што сматрају да од времена Зорана Ђинђића, њима није пружена заслужена подршка и помоћ. На долазак др Србољуба Антића гледају као на промену става у ДС када је Подриње у питању. Србољуб Антић је у оквиру своје кампање и посете општинским одборима ДС у Србији посетио Љубовију, Мали Зворник и Шабац. У месту Велика Река, пре 24 године основана је Демократска странка Подриња, Рађевине и Азбуковице. Овде је често долазио и почивши премијер Србије Зоран Ђинђић, лидер странке и један од 13 оснивача ДС.

Антић истиче да одлуку о кандидатури за председника Демократске странке није донео лако и брзо, већ да је она дошла као резултат озбиљног промишљања.

,,Сама одлука о кандидатури има неколико елемената. Први је свакако одлука ДС да се председник бира на непосредним изборима, што надам се смањује могућност манипулација које су се догађале при неким ранијим гласањима. Затим, очигледна потреба да се странка промени уколико жели да опстане, што би био мој основни задатак уместо прича о поновном уједињењу са такозваним “дериватима“ ДС. Подршка једног здравог дела странке који се није упрљао аферама била је такође битна. И на крају, постоји један елемент сентименталности у овој одлуци који вероватно долази од дубоке везе са оним што је странка некада била и што намеравам да макар делимично поново постане.’’

По први пут једна странка бира председника на непосредним изборима, стога је избор за председника Демократска странке у Србији са разлогом у центру пажње не само чланства ове странке већ и целе јавности. Кандидатуре су истакли, предајом потписа чланства које их подржава Србољуб Срба Антић, Бојан Пајтић, Драган Шутановац и Зоран Лутовац. Изборна скупштина ДС-а биће одржана 24. септембра.

Тонски прилог и фото галерија: Мали Зворник Инфо

Новинар: Далибор Крстић

Share