Председник општине Мали Зворник: Помоћ у санацији последица невремена по приоритетима

Председник општине Мали Зворник обратио се грађанима: Обезбедићемо помоћ у санацији последица невремена по приоритетима, на основу реалних процена и потреба!

Поводом коментара на друштвеним мрежама упућених на рачун рада локалне управе у Малом Зворнику, у којима се наводи да општина у засеоку Липово Брдо у Радаљу након падавина није обезбедила уклањање наноса земље са пута, огласио се председник општине Зоран Јевтић наводећи да је локална управа спремна да обезбеди помоћ у отклањању последица невремена где год је она заиста потребна, али да грађани не могу очекивати да се општина бави ситним поправкама сеоских путева по месним заједницама, којих након падавина може бити на бројним локацијама и које, при томе, грађани могу самостално да отклоне.

Он је рекао да је у наведеном засеоку у питању управо такав проблем, везан за количину наноса земље на сеоском путу коју мештани могу сами да уклоне испред својих дворишта, поручивши грађанима да не треба да очекују да ће општина за тако минималне потребе упућивати механизацију на терен.

Јевтић је оценио да је више него јасно да се, и у овом случају, нажалост, ради о коментарима иза којих стоји политика и поручио грађанима да се не обазиру на такве и сличне наводе, којих ће, сматра он, бити све више, што су избори ближе.

„Спремни смо да реагујемо и пошаљемо материјал за поправку путева и неопходну механизацију где год је то заиста потребно, али мислим да проблем на путу у засеоку Липово Брдо у Радаљу није толико велики да бисмо то учинили. Уверен сам да је нанос на путу у Липовом Брду само повод коментарима на друштвеним мрежама, а да су разлози политички мотивисани и усмерени на критиковање рада општинског руководства, што је и недавно био случај, поводом информације да је општина обезбедила бесплатан превоз за најстарије суграђане и инвалиде.  Такви и слични коментари део су предизборне кампање, коју су поједини очито већ почели, и биће их у наредном периоду, у сусрет изборима, сигуран сам, све више“, рекао је Јевтић.

Он је апеловао на грађане да занемаре коментаре на друштвеним мрежама и укључе се у решавање проблема у својим месним заједницама, у складу са могућностима, а да ће општина увек прискочити у помоћ када грађани не могу самостално да реше неки проблем.

Подсећамо, крајем јуна, након изливања бујичних потока у Радаљу и Доњој Борини, услед последњих обилних падавина, при чему је дошло до оштећења делова путне инфраструктуре, кидања и одношења обалоутврде на појединим местима и рушења подзида на имањима мештана у овим селима, општина Мали Зворник реаговала је у најкраћем року и пружила помоћ становништву у отклањању последица непогода.

На најкритичније локације општина је упутила расположиву механизацију и неопходан грађевински материјал, захваљујући чему је већина насталих проблема ефикасно решена.

Места на којима су се излили бујични потоци у Радаљу и Доњој Борини обишао је председник општине Зоран Јевтић са сарадницима, како би се уверио у стање на терену и потребе становништва након невремена у наведеним месним заједницама.

Том приликом он је разговарао са мештанима и најавио пуну подршку општине у санацији насталих штета.

Обилне падавине проузроковале су и у петак, 29. јула, изливање реке Борање у Доњој Трешњици у малозворничкој општини. Према изјавама мештана, река се око пола пет поподне излила преко главног пута, у близини каменолома „Стобекса”, на изласку из Амајића, што је проузроковало привремену блокаду тог села па се до њега могло стићи само високим и теренским возилима. Вода се после сат времена повукла у корито.

Извори: Општина Мали Зворник / Лозничке новости / Мали Зворник инфо

Фото галерија: Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share