Пожурите роде!

Малишани који су завршили предшколски припремни програм јуче су били актери завршне приредбе „Пожурите роде” у Малом Зворнику.

Предшколци, који од јесени седају у школске клупе, одржали су годишњу завршну приредбу, на којој су показали вештине и знања стечена у предшколским групама и играоницама у школама и вртићу „Црвенкапа”.

Ове године, ни дводневни послеподневни пљускови их нису спречили да се представе на теренима малих спортова. Бодрили су их родитељи, баке, деке и сви они који су желели да подрже и виде малишане како играју, рецитују и певају све што су научили током вишенедељног припремног програма.

Завршна приредба предшколаца догађај је који већ годинама уназад изазове симпатије, велику пажњу, посећеност и интересовање суграђана. Талентовани малишани изводе садржајан и занимљив програм, што је и рекапитулација свих наставних активности у Предшколској установи „Црвенкапа” и школама у општини Мали Зворник.

Програм обилује мноштвом плесних тачака, ритмичко-балетских, етно, фолклорних и денс игара. Изводе их у различитим музичким аранжманима и у живописним костимима које режирају и идејно осмисле њихове креативне васпитачице. Статуа под називом „дечак који везује пертле”, симболише предају свих обавеза предшколаца, који одлазе у први разред, будућим предшколцима.

Фото: Мали Зворник Инфо
Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share