Поводом хришћанског празника Богојављења: Јубиларно пливање за Часни крст

Јубиларно X пливање за Часни крст

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шабачког Господина Лаврентија, на Богојављење, 19. јануара 2017. године, у 13 часова, на Зворничком језеру код Хидроелектране ,,Зворник“ у Малом Зворнику, одржаће се X јубиларно пливање за Богојављенски крст.

Програм:

У 12.30 часова креће литија са барјацима, крстовима и иконама испред малозворничке цркве ,,Сабора свих Срба светитеља“.

У 13.00 часова је старт пливача на стази дугој 33 метра, у част и спомен на године Христовог живота на Земљи, од рођења, страдања, васкрсења и вазнесења на небо.

По завршетку трке, победнику припада вредна награда – освешћени крст у трајно власништво, дар ливнице ,,Пантеон“ и друге вредне награде, а свим осталим учесницима биће додељене награде, захвалнице, мајице и сувенири, дар малозворничке цркве.

Пријава учесника је обавезна – лично. Предуслов за учешће је да сви такмичари буду крштени. Организован је лекарски преглед, најкасније два сата пре старта. Учесници попуњавају личне изјаве.

Све информације о пријави учесника и манифестацији можете добити од протонамесника Милете Товаровића, свештеника малозворничке парохије, путем телефона: 064 99 15 717 (Србија) и +387 66 831 919 (Република Српска).

,,Позивамо сав верни народ Подриња да заједно учествујемо у овом несвакидашњем молитвеном догађају који се већ деценију одржава на овим просторима, а да Бог да траје докле је света и века.“

Организатор Пливања за Богојављенски крст је црквена општина Мали Зворник, а покровитељи су општина Мали Зворник, Хидроелектрана  ,,Зворник“ у Малом Зворнику и град Зворник.

Архива: Мали Зворник Инфо / Лозница Инфо

Петар Панић из Лознице победник богојављенског пливања за Часни крст

http://www.loznicainfo.com/aleksandar-jevtic-prvi-casnog-krsta-u-malom-zvorniku/

http://www.loznicainfo.com/gurdeljevic-prvi-doplivao-casnog-krsta/

Новинар: Далибор Крстић

Share