Потпредседница Владе даровала новчану награду Библиотеци ,,17. септембар“

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, професор др Зорана Михајловић, којој је 16. септембра, на свечаној седници Скупштине општине, уручена Повеља у знак захвалности за обнову инфраструктуре у Малом Зворнику, уступила је новчану награду Библиотеци „17. септембар“, уз следеће образложење:

,,У прилогу вам достављам новчану награду коју сте ми у петак 16. септембра 2016. године доделили поводом Дана општине Мали Зворник. Исто тако, достављам и новчану награду коју сте истом приликом доделили и господину Дејану Трифуновићу, бившем државном секретару у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Овим вас обавештавам да се господин Дејан Трифуновић и ја одричемо новчаних награда у корист Библиотеке у Малом Зворнику, као наш мали допринос за занављање књижевног фонда у корист малих и великих љубитеља књига Општине Мали Зворник.“

Према речима директорице малозворничке библиотеке Славојке Спасеновић, октобар је месец књиге и прилика да се у периоду доминације електронских медија и интернета промовишу писана реч, књижевни ствараоци, обнове наслови и подстакне читање књига. У сусрет Дечјој недељи и Месецу књиге, средства која су великодушно уступљена локалној библиотеци омогућиће набавку књига, прибора и материјала.

Одељење књиге за децу Библиотеке „17. септембар“, обележава Дечију недељу разним активностима, од бесплатног уписа предшколаца, ђака првака, до ликовних и литерарних радионица, а учесници се могу накратко окушати и у улози библиотекара. Мото овогодишње дечије недеље је: ,,Нећу да бригам, хоћу да се играм!“

Потпредседница Владе Србије, Зорана Михајловић недавно је, поводом Дана општине Мали Зворник, свечано отворила спрат  Библиотеке „17. септембар“, где је  уручила још 60 књига као поклон за отварање.

“Књига је најважније оруђе за децу и нас да идемо даље, као што мислим да ријалити програми то свакако то нису”, навела је Михајловићева.

У реконструкцију библиотеке локална самоуправа је заједно са владом уложила укупно 12,1 милиона динара у претходне четири године. Посебним пројектом, у износу од око четири милиона динара, извршено је унапређење енергетске ефикасности на објекту Библиотеке ,,17. септембар”, израда фасаде и замена спољне столарије у згради.

Библиотека ,,17. септембар”, свечаним отварањем осавремењеног дела на дан ове јавне установе, након шест деценија улази у нову фазу развоја, стварајући амбијент са савременим средствима, богатим књижним фондом, увек доступна суграђанима и сународницима који вреднују знање, литературу, уметнички и књижевни израз.

Поводом 60 година од оснивања општине, 2015. године министарки Зорани Михајловић додељена је Повеља, највише јавно признање општине Мали Зворник. Повеља је тада додељена и Дејану Трифуновићу, државном секретару у истом министарству, али они те године због обавеза нису присуствовали церемонији поводом Дана општине.

Новинар: Далибор Крстић

Корисни линк: Михајловићевој признање општине Мали Зворник за обнову инфраструктуре

http://www.mgsi.gov.rs/cir/aktuelnosti/mihajlovitshevoj-priznanje-opshtine-mali-zvornik-za-obnovu-infrastrukture

Share