Потписивање Меморандума о покретању текстилне производње у Малом Зворнику у петак, 04. маја, у присуству представника Владе Србије

У Малом Зворнику је за петак, 04. маја, најављено потписивање Меморандума о сарадњи општине и будућег инвеститора, турске компаније „Mydenim tekstil“ из Истамбула, на покретању текстилне производње, које ће бити обављено у присуству представника Владе Републике Србије. Овим чином званично ће почети активности на отварању фабрике текстила у месној заједници Доње Насеље, која у наредне две године треба да запосли 500 радника. Незванично, преговори о томе трају већ неколико месеци, током којих је општина проширила индустријску зону, са 40 ари на 5,5 ха, откупивши за потребе будућег инвеститора и 8000 м2 пословног простора у индустријској зони.

Потписивање документа, којим ће, између општине Мали Зворник и компаније „Mydenim tekstil“ бити детаљно дефинисано давање у закуп земљишта и пословног простора, предвиђено је у сали Општинског већа, у 10.00 часова.

Како је најављено, догађају ће присуствовати министри у Влади Републике Србије, Расим Љајић и Ненад Поповић, као и народни посланици у Народној скупштини Републике Србије из Мачванског округа, др Борка Грубор, Бобан Бирманчевић и Блажо Кнежевић.

У позиву за извештавање упућеном медијима, кабинет председника општине Мали Зворник Зорана Јевтића саопштио је да је Република Србија на рачун буџета Општине Мали Зворник у петак, 27. априла 2018. године, уплатила износ од 75.000.000,00 динара, намењен за уређење простора у индустријској зони у Доњем Насељу у Малом Зворнику, за потребе будућих инвеститора.

Наведено је и то да ће турска компанија „Mydenim tekstil“ у индустријској зони у Малом Зворнику за потребе производње закупити простор од око 3,2 ха, са 8000 м2 пословног простора, у којем у 2019. године намерава да запосли 300 радника са подручја општине, различитог степена образовања, а 2020. још 200 лица.

Љиљана Ристановић

Share