Потписани уговори за изградњу мостова порушених у поплавама 2014. године

Потписивање Уговора између председника општине Мали Зворник Зорана Јевтића и извођача радова које заступа Вукосав Поповић, директор ,,Машинокоп“ д.о.о. Шабац, уприличено је у понедељак, 23. маја, у сали Општинског већа Општине Мали Зворник.

Канцеларија за управљање јавним улагањима, која одлично сарађује са локалном самоуправом, је тело Владе Републике Србије чији је посао управљање пројектима обнове и пружања помоћи након елементарних и других непогода. Ангажовани извођачи радова Машинокоп д.о.о. Шабац и West-Gradnja д.о.о. Шабац обновиће четири моста на локалним рекама.

По програму обнове мостова Општине Мали Зворник, јавна набавка за изградњу је завршена до априла, пројекти које је радио Институт за путеве преузети су раније, а вредност ових радова је око 62,5 милиона динара без ПДВ. Списак мостова оштећених бујичним водама, чија санација предстоји, садржи: мост преко Велике Реке у Подгају на путу Велика Река – Саставци, мост преко реке Радаљ на локалном путу Л 13 за заселак Тришићи – Баћин мост, мост на реци Радаљ у Радаљској бањи и мост на Боринској реци – на путу за заселак Дедиње у Доњој Борини.

Извођачи радова су тренутно ангажовани на завршетку три моста у Коцељеви. Почетак радова у општини Мали Зворник планиран је око 20. јуна, по окончању издавања банкарских гаранција за добро извршење посла. У том периоду ће проучити пројекте и припремити градилишта.

Тонски прилог: Изјаве потписника Уговора за изградњу мостова порушених у поплавама 2014. године

Фото галерија: Мали Зворник Инфо

Gallery with ID 30 doesn't exist.

Уредник: Далибор Крстић

Share