Почела традиционална спортска манифестација: XXIX видовдански турнир у малом фудбалу ⚽️

Видовдански турнир у малом фудбалу зачетник је свих летњих спортских садржаја у Малом Зворнику. Одржава се традиционално од 1994. године на теренима малих спортова. Иницијативу је реализовала, тада неформална, омладинска организација у Малом Зворнику. Данас су ови визионари и ентузијасти редовни дародавци и спонзори такмичења.

Првог дана Видовданског турнира у малом фудбалу 2023. године, од 18.40 играли су ФК Јединство и ФК Младост Доња Борина.

Бележимо уравнотежену и квалитетну игру обе екипе, са пуно прилика за погодак. Коначан резултат од 1:0 за ФК Младост остварен је поготком Ђорђа Глишићà. Резултат на првом полувремену 0:0.

Од 19.20 играли су Ројал Плажа – ФК Гранит Радаљ. Меч је окончан ремијем 2:2, а максимум енергије је уложен у последња два минута првог полувремена које је и завршено резултатом 2:2.

Стрелци за екипу Ројал Плажа су Мирза Хасановић (I) и Синиша Дерикућа (III). Најуспешнији голгетери у тиму ФК Гранит Радаљ били су Томислав Смиљанић (II) и Бојан Стефановић (IV).

Трећу утакмицу, од 19.50, играли су Хотел Видиковац – ФК Велика Река. Утакмица је завршена резултатом 4:0, на полувремену 2:0. Голове за победничку екипу постигли су Стефан Чоњић (I), Огњен Марковић (II) и (III), а Сергеј Јурошевић (IV) и поставља коначан резултат.

Четврти меч, очекивано драматичан и динамичан играли су, од 20.25 часова, Ресторан Славија – Зворник и Аутопраоница Јâко и синови – Каракај. У последњем минуту утакмице постигнут је коначни резултат од 2:1, а у првом полувремену било је 0:1.

Најуспешнији стрелци у екипи Ресторан Славија – Зворник били су Новица Марковић (II) и Данијел Ћулум (III). Мрежу за Аутопраоницу Јâко и синови – Каракај затресао је Дарко Росић (I).

Екипе Ројал плажа – Мали Зворник и ФК Рудар – Брасина суочиле су се од 21.00. Коначни резултат је 3:2. Екипа Ројал плажа, у кратком року, постигла је резултатски преокрет, а Рудар је имао пех у последњим секундама утакмице, када им није признат погодак због нерегуларног извођења àута. Резултат на полувремену 0:0.

Голове за победничку екипу Ројал Плажа постигли су Исмар Фетаковић (II), Мирза Хасановић (III) и Тарик Хускић (V). Стрелци за ФК Рудар – Брасина Рудара су Андреј Мићић (I) и Кристијан Антонић (IV).

Организатор фудбалског такмичења је Спортски савез Дрина, а покровитељ општина Мали Зворник. Отварању су присутвовали Зоран Јевтић, председник општине Мали Зворник, и Александар Андрић, генерални секретар Спортског савеза Дрина. Судијски пар овогодишњег турнира су Милан Спасојевић и Славољуб Цветковић.

Фото галерија: Мали Зворник инфо
Д.В.К.

Završena prijava učesnika i određene kvalifikacione grupe Vidovdanskog turnira 2023. godine

Share