Плес зрелости: Матуранти Средње школе Мали Зворник

Ученици завршних разреда три одељења Средње школе у Малом Зворнику плесали су у петак, 18. маја, тачно у подне, уз звуке Штрауса на платоу у центру места, у оквиру манифестације European Quadrrille Dance Festival. Чувени „Плес са Европом” овог пута одиграло је 44 малозворничких матураната, који су се тако придружили великом броју својих вршњака који су истовремено плесали широм Европе и на тај начин обележили крај средњошколског образовања.

У име организатора плеса, Општине Мали Зворник, матуранте и бројне посетиоце, који су пратили догађај, пре почетка поздравио је заменик председника општине Милош Радојчић. Он је том приликом рекао да је плес матураната у Малом Зворнику постао традиционална манифестација, коју подржава општина, и ученицима пожелео пуно успеха у даљем школовању и раду.

Дефиле матураната кренуо је традиционално испред Средње школе, пола сата пре почетка плеса, који је уследио тачно у подне, на платоу испед хотела „Royal Drina” у Малом Зворнику.

Матуранти су овога пута плесали у белим и плавим мајицама, уз кишобране у истим бојама, као обавезну сценску реквизиту у оквиру плеса, које им је обезбедила Општина Мали Зворник.

Припреме за плес, како су испричали неки од матураната, трајале суврло кратко и, с обзиром на то, веома су задовољни својим наступом, који је за њих више од игре и догађај који ће заувек памтити.

Међу учесницима плеса убедљиво бројније биле су девојке, па је младића, као свог пара, имала тек по која од њих.

Весела атмосфера настављена је и након плеса, после којег су матуранти одиграли Ужичко коло и наставили дружење уз другу домаћу музику.

Плес матураната Општина Мали Зворник организовала је у сарадњи са локалном Канцеларијом за младе, Средњом школом и Библиотеком „17. септембар“.

Извор: Општина Мали Зворник 

Фото галерија: Општина Мали Зворник / Средња школа Мали Зворник

Видео запис: Средња школа Мали Зворник

Share