Општински одбор Српске напредне странке Мали Зворник најоштрије осудио насилне протесте у Београду

Мали Зворник, 09.07.2020. године

Општински одбор Српске напредне странке Мали Зворник најоштрије осудио насилне протесте у Београду

Општински одбор Српске напредне странке Мали Зворник, чија је листа Александар Вучић – „За нашу децу”, на изборима за одборнике Скупштине општине Мали Зворник, 21. јуна освојила 4131 глас или 53,71% и 17 одборничких мандата, најоштрије осуђује дивљање хулигана и насиље које се у протекла два дана догодило у Београду.

Под плаштом приче о незадовољству најављеним мерама државе за сузбијање епидемије вируса Корона, организовани су брутални и насилнички политички протести какви скоро нису виђени на улицама главног града.

Јасно нам је да рушење и уништавање центра града нема никакве везе са незадовољством грађана, већ да је организовано и дириговано од стране оних који немају друга средства ни начине да се изборе за политичку позицију осим насилним путем и да је њихов једини циљ да се изазивањем нереда, нападима на полицијске службенике и уништавањем имовине града произведе хаос у држави, у којем би се домогли власти.

Такође, свесни смо да многима смета то што је Србија, на челу са Александром Вучићем, кренула економски да се развија и јача и да су протести и немири покушај да се наша земља дестабилизује, спречи и заустави на том путу, као и да се државна делегација дезавуише у сусрет важним састанцима у Паризу и Бриселу.

Без обзира на све, сигурни смо да се то неће догодити и да је Србија јача него икад.

Вандализам који се у протекла два дана догодио у Београду, као и сви учесници у њему, заслужује најоштрију осуду и примерену казну.

Овим путем пружамо пуну подршку председнику Вучићу у даљем раду, а надлежне државне органе позивамо да најхитније реагују и адекватно санкционишу налогодавце и учеснике насилничких протеста, наводи се у Саопштењу Општинског одбора Српске напредне странке у Малом Зворнику.

 

Share