Окупили се после 25 година: Лозничка рок група „Празан џеп“

Лозница – Ускршње и првомајске празнике, чланови некадашње лозничке рок групе „Празан џеп“ искористили су да се поново окупе и после четврт века од задњег наступа засвирају заједно.

Басиста Мирослав Перић, клавијатуриста Слободан Вујановић, певач Саша Трифуновић, бубњар Бобан Пајић, потпомогнути гитаристом Миладином Чуквасом, подсетили су се времена када су средином осамдесетих чинили прве музичке кораке, управо свирајући и на првомајским уранцима.

– Почели смо као забавни оркестар РКУД „Вискоза“ и прва свирка била нам је за Први мај на Гучеву, у радничком одмаралишту. На репертоару смо имали девет песама, које смо вртели цело вече, а првомајски уранак смо означили тако што смо у пет ујутро засвирали из све снаге, док су гости одмаралишта, буновни и скоро у страху, устајали из својих соба – сећа се Слободан Вујановић.

Група „Празан џеп“, која је снимала своје песме, али није успела никада да их објави на носачу звука, последњи пут је свирала пред почетак ратних деведесетих, када су чланови отишли свако на своју страну.

– Данас живим и радим у Београду и више од две деценије нисам узео бас гитару у руке. Међутим, на три-четири, сви смо кренули и засвирали као да није прошло толико времена. Ово је један од лепших првомајских празника за све нас – каже Мирослав Перић. 

,,Празан џеп“ гостоваће већ 10. маја у Вуковом дому културе , са још шест бендова, на концерту рок групе ЕX (Свежа крв).

ЕX (Свежа крв) је једина рок група из Лознице, која је до сада снимила ,,велику плочу” на винилном носачу звука, 1985. године, у издању “Дискоса” из Александровца. Освежена новим члановима огласила се новим издањем после три деценије.

Share