Одржан ,,Куп Малог Зворника“ у улову рибе удицом на пловак за сениоре.

Поводом Дана општине одржан ,,Куп Малог Зворника“ у улову рибе удицом на пловак за сениоре. Најбоље екипе Лозничана и домаћина. 

Поводом 17. септембра, Дана општине Мали Зворник, у овом подрињском градићу, одржано је такмичење у улову рибе удицом на пловак, под називом ,,Куп Малог Зворника’’, 2017. Организатор је Клуб спортских риболоваца ,,Дринско језеро“ из Малог Зворника, а покровитељ општина Мали Зворник.

Учествовала су 54 риболовца, окупљених у 18 екипа, од којих су пет у женској конкуренцији, из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Босне и Херцеговине.

На крају петосатног риболова, највише успеха код сениорки имале су такмичарке ООСР ,,Дрина’’ из Лознице. Друге су биле чланице екипе ,,Мамац“ из Лознице, а треће домаће такмичарке – КСР ,,Дринско језеро“ из Малог Зворника.

У конкуренцији сениора највећи улов имали су домаћи такмичари из КСР ,,Дринско језеро“, други су били такмичари ООСР ,,Дрина“ Лозница, а треће место освојили су чланови екипе ОСР ,,Младица“ из Бајине Баште.

Најуспешнији у првом сектору био је Александар Лончаревић из СРУ ,,Дрина“ Братунац са 3.870 грама. У другом сектору најтежи улов је имао такмичар Ђорђе Јовановић из КСР ,,Дринско језеро из Малог Зворника са 3.585 грама, а у трећем сектору најуспешнији је био такмичар Мирко Пајић из ООСР ,,Дрина“ Лозница, са уловом од 5.515 грама.

Код дама, у сва три сектора најуспешније су биле такмичарке из екипе ООСР ,,Дрина“ Лозница. У првом -Бобана Јовић, са 2.555 грама, у другом Љиљана Јокић, са уловом од 1.645 грама, а у трећем Суада Опачић са 2.915 грама, најуспешнија такмичарка ,,Купа Малог Зворника’’.

Укупни победник на стази био је Мирко Пајић, други Александар Лончаревић, а трећи Ђорђе Јовановић.

У име покровитеља купа, председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић уручио је награде најуспешнијим риболовачким екипама и такмичарима.

Фото: Драго Гајић

Новинари: Драго Гајић / Далибор Крстић

Share