Одбојкашице Малог Зворника тренутно шестопласиране у Другој лиги – Центар

Друга полусезона првенства за одбојкашице у Другој лиги – Центар почела је 29. јануара. Тренутно првопласирана екипа ЖОК Лазаревац има 36 бодова, постигавши 12 победа у 13 кола, са освојених 36 сетова и изгубљеним једним сетом.

Наш одбојкашки клуб „Мали Зворникˮ, уз одређене потешкоће које су отклоњене поправком оштећеног стакла у сали Средње школе, поново има предуслове за одигравање утакмица на домаћем терену, али је у заостатку од два кола. Поред редовних мечева,  у обавези су да одиграју утакмице 11. кола против екипе „Шабац 015” и 9. кола „Смеч СВ” из Свилајнца. Тренутно заузимају шесто место на табели, са 16 бодова и сет разликом од 20:20, остваривши учинак од шест победа и пет пораза од почетка првенства, средином октобра 2021. године.

Од последње информације коју смо објавили 5. децембра, одиграле су утакмицу 10. кола у гостима, изгубивши у Лазаревцу резултатом 3:0. Драгоцену победу од 3:0 оствариле су у гостима над екипом из Баточине „Слога 016”, у првој утакмици друге полусезоне. Овог викенда угостиле су трећепласирану екипу „Шумадијаˮ која их је надмашила резултатом 3:0 и односи бодове у Аранђеловац. Наредну утакмицу, 14. кола, одиграће у Лозници где има је домаћин екипа „Пролетераˮ, тренутно пласирана на деветој позицији.

Ове сезоне Одбојкашки клуб „Мали Зворникˮ такмичи се пионирском селекцијом у Регионалној лиги и сениорском селекцијом у Другој лиги Србије – група Центар. Наше одбојкашице су се, после четири године одсуства, тријумфално вратиле у Другу лигу. Након 18 кола такмичења, биле су првопласирана екипа регионалне Мачванско – Колубарске лиге, у сезони 2020/2021, са 42 бода из 15 утакмица, остварених 14 победа и забележеним једним јединим поразом од 3:2 у 13. колу такмичења.

Првенство у Другој лиги – Центар се, уобичајено, одржава од октобра до априла. Наше одбојкашице, прошлогодишње шампионке региона, у сезони 2021/2022, одмеравају енергију младости, своје умеће, до сада стечено знање и савладане вештине, са још 11 тимова: „Пролетерˮ – Лозница, „Шумадијаˮ – Аранђеловац, „Блок аутˮ – Београд, „Рибницаˮ – Мионица, „Шабац – 015ˮ -Шабац, „Слога 2016ˮ – Баточина, „Авалаˮ – Београд, „Лаки стар (Lucky star)ˮ – Београд, „Смеч СВˮ -Свилајнац, „Лазаревацˮ – Лазаревац и „Млади радникˮ – Пожаревац.

Извори: Мали Зворник инфо / Одбојкашки клуб Мали Зворник / СрбијаСпорт

Насловна фотографија: Архива ЖОК „Мали Зворникˮ 🏐

Одбојкашице: Друга лига – Центар

Д.В.К.

Share