Обавештење за бираче са правом гласа на подручју општине Мали Зворник

На предстојећим изборима за народне посланике Народне скупштине Републике Србије и за одборнике скупштина јединица локалних самоуправа, који се одржавају у недељу 21. јуна према Решењу о закључењу Јединственог бирачког списка за подручје општине Мали Зворник право гласа има 13.587 бирача.
Општинска управа је путем ЈП „Пошта Србије“ дистрибуирала обавештења о дану, времену и бирачком месту на коме бирач може остварити своје бирачко право и гласати. Дистрибуирана су по два обавештења, један за избор народних посланика и други за избор одборника локалне скупштине.
Обавештење је само информативног типа и није обавезно носити га на бирачко место, нити је оно услов за остваривање гласачког права.
Бирач мора обавезно да понесе важећу личну карту или важећу путну исправу (пасош) како би доказао свој идентитет. За доказивање идентитета више се не може користити возачка дозвола јер њен нови образац не садржи ЈМБГ бирача.
Уколико још увек нисте добили Обавештење, Ваше бирачко место можете проверити упитом на интернет страници https://upit.birackispisak.gov.rs уносом Вашег Јединственог матичног броја грађана и сигурносног текста са слике.
Молимо грађане који су у протеклом периоду продужавали и вадили нова лична документа и у том процесу мењали своје адресе пребивалишта у складу са процесом ажурирања адресног регистра да обавезно провере да ли је дошло до промене њиховог претходног бирачког места.
Бирач којег бирачки одбор не пронађе ни у изводу из бирачког списка, ни у списку накнадних промена у бирачком списку, треба да провери на којем је бирачком месту уписан у бирачки списак, упитом на интернет страници https://upit.birackispisak.gov.rs, или контактирањем Министарства државне управе и локалне самоуправе на бројеве телефона које ће то министарство за те потребе објавити на дан избора на својој интернет презентацији www.mduls.gov.rs.
У складу са Закључком Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19, 08 Број: 53-4522/2020-10 од 13. јуна 2020. године усвојене су препоруке о мерама за сузбијање и заштиту од ширења заразне болести COVID-19 на бирачким местима на којима ће бити спроведено гласање на изборима расписаним за 21. јун 2020. године.
Сви чланови бирачких одбора ће у складу са Закључком добити заштитну опрему, маске и рукавице, док ће за све бираче који гласају на том бирачком месту бити обезбеђене хигијенске маске за лице које могу преузети на уласку у бирачко место.
Напомињемо да заштитну опрему бирач користи ради своје и безбедности других лица на бирачком месту, али да неношење заштитне маске не одузима бирачко право бирачу.
На подручју општине Мали Зворник гласање се врши на 29 бирачких места и то на адресама
Р.БР. НАЗИВ БИРАЧКОГ МЕСТА АДРЕСА БИРАЧКОГ МЕСТА ПОДРУЧЈЕ КОЈЕ ОБУХВАТА БИРАЧКО МЕСТО
1 ОСНОВНА ШКОЛА БРАСИНА Доња Брасина
2 ДОМ КУЛТУРЕ БРАСИНА Поље Речани
3 АМБУЛАНТА БРАСИНА Баре гај
4 ОСНОВНА ШКОЛА ДОЊА БОРИНА Батар
5 ОСНОВНА ШКОЛА ДОЊА БОРИНА Лепеница
6 ОСНОВНА ШКОЛА ДОЊА БОРИНА Гучево
7 ПОСЛОВНИ ПРОСТОР ЈОВАНОВИЋ ТИХОМИРА – ТИЛЕ РАДАЉ Жарковићи
8 ОСНОВНА ШКОЛА РАДАЉ Амбариште
9 ОСНОВНА ШКОЛА У МАЛОМ РАДАЉУ РАДАЉ Рогуља
10 ОСНОВНА ШКОЛА РАДАЉ Шевар
11 ОСНОВНА ШКОЛА У МАЛОМ РАДАЉУ РАДАЉ Липово брдо
12 ДОМ КУЛТУРЕ МАЛИ ЗВОРНИК, ПРЕДРАГА ЕРДЕЉАНА БР. 1 Вука Караџића 1-95а и 2-70, Јована Цвијаћа, Светозара Вучићевића Баће и Учитеља Мије и Вере 1-15
13 ДОМ КУЛТУРЕ МАЛИ ЗВОРНИК, ПРЕДРАГА ЕРДЕЉАНА БР. 1 Борањска, Вука Караџића 97-167а, Змај Јовина, Мике Аласа, Радничка и Учитеља Мије и Вере 2-46
14 ДОМ ЖЕЛЕЗНИЧАРА МАЛИ ЗВОРНИК, ЦЕРСКА БР. 30 Вука Караџића 72-158, Предрага Ердељана и Церска
15 ПОСЛОВНИ ПРОСТОР „MAYDENIM“ DOO МАЛИ ЗВОРНИК МАЛИ ЗВОРНИК, СВЕТОСАВСКА БР. 47 Анте Богићевића, Београдска, Војводе Бојовића, Железничка, Кружни пут, Првомајска, Сарајевска и Светосавска
16 СРЕДЊА ШКОЛА МАЛИ ЗВОРНИК, КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ БР. 12 Краља Петра Првог 2-14 и Рибарска 1-3, 45 и 2-8
17 ДОМ КУЛТУРЕ МАЛИ ЗВОРНИК, КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ БР. 26 Краља Петра Првог 16-34 и Рибарска 5-17 и 10-40
18 ЗГРАДА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ МАЛИ ЗВОРНИК, КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ БР. 38 Дринска, Краља Петра Првог 36-40, Николе Тесле и Рибарска 19-27, 42/1 и 42/2
19 ДОМ КУЛТУРЕ МАЛИ ЗВОРНИК, КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ БР. 26 Бучевска, Краља Петра Првог 1-19а и Милоша Гајића
20 ДОМ КУЛТУРЕ САКАР Сакар
21 ДОМ КУЛТУРЕ БУДИШИЋ Будишић
22 ОСНОВНА ШКОЛА АМАЈИЋ Амајић
23 ОСНОВНА ШКОЛА ДОЊА ТРЕШНИЦА Доња Трешница 1
24 АМБУЛАНТА ДОЊА ТРЕШНИЦА Доња Трешница 2
25 ДОМ КУЛТУРЕ ЦУЛИНЕ Цулине
26 КУЋА ЛУКИЋ МИЛАНА ЧИТЛУК Читлук
27 ОСНОВНА ШКОЛА ВЕЛИКА РЕКА Вољевци
28 ОСНОВНА ШКОЛА ВЕЛИКА РЕКА Центар
29 ДОМ КУЛТУРЕ „ПОДГАЈ“ ВЕЛИКА РЕКА Петковићи
Share