Нови паркинг простор на уређеном платоу у центру Малог Зворника

На предлог неформалне групе грађана месне заједнице Центар, општина Мали Зворник уредила је донедавно запуштен простор у центру, испред зграде у Рибарској улици.

У оквиру адаптације наведене површине, постављене су бехатон плоче, клупа и канта за смеће.

Обележена су паркинг места на платоу и бетониране стазе око оближње стамбене зграде.

Уређењем платоа и изградњом одговарајућег сливника решен је дугогодишњи проблем сливања воде и стварања блата на платоу услед падавина.

Површина уређеног платоа који се налази између стамбених зграда је око 170 метара квадратних.

Радови су коштали 551.988 динара, а обављени су у оквиру пројекта „Мали Зворник по мери грађана”.

Грађани су учествовали у извођењу радова у износу од 10 посто укупне вредности уређења платоа.

Укупно девет различитих активности и радова на територији општине у текућој години обухваћено је пројектом „Мали Зворник по мери грађана”, а за ове намене опредељено је укупно 5.200.000 динара, од чега су 4.000.000 динара средства општине, а преосталих 1.200.000 динара донација Владе Швајцарске, која је наведени пројекат подржала кроз Програм реформе пореза на имовину и који општина Мали Зворник, уз подршку Швајцарске агенције за развој (SDC), реализује од 2018. до 2021. године.

Председник општине, Зоран Јевтић, рекао је да су радове у месним заједницама у оквиру пројекта „Мали Зворник по мери грађана” предложили грађани на позив локалне самоуправе средином протекле године и своје предлоге подржали потписима.

Он је навео да му је веома драго што су грађани показали велико интересовање за учешће у пројекту, да овакав начин рада општина раније није практиковала, али да се испоставио као веома добар и да верује да ће грађани убудуће још активније учествовати у одлучивању о трошењу новца из буџета и унапређењу услова за живот у локалној заједници.

Јавни позив за доделу средстава за реализацију предложених радова спроведен је током августа 2020. године, након чега је комисија општине разматрала приспеле предлоге и изабрала оне који су испунили прописане критеријуме.

У прилогу текста су фотографије које сведоче о изгледу платоа пре уређења, за време радова и након тога.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Share