Не заборави ко си, подржи завичај!

Фонд Соња и Милош Васић покренуо је пројекат подршке школама и ученицима у општини Мали Зворник.

Пројекат ће се у првој фази реализовати у виду помоћи Основној школи „Милош Гајић” у Амајићу. Циљ је да се прикупе средства за накнаду месечних ужина ђака који долазе из вишечланих породица (троје или више) и ђака који живе само са једним родитељем. Планирана помоћ ће бити обезбеђена до краја школске 2020/21. године.

Према најавама, акција би кренула од новембра 2020. године и у оквиру ње би Фонд покрио месечне трошкове ужине за 14 ученика.

Такође, у оквиру пројекта ће се набавити спортска опрема за школу (лопте, струњаче…) у циљу развијања спортског и здравог начина живота код ђака.

Пројекат „Не заборави ко си, подржи завичај” је посебно значајан за Фонд Соња и Милош Васић. Наш успешни олимпијац Милош, прилику да се бави весањем и испуни своје животне снове, добио је управо седећи у клупи школе „Милош Гајић”. Користећи сваку слободну прилику да посете Милошев родни крај, Соња и Милош су се врло брзо уверили у бројност надарене деце која често због недостатака прилика које су углавном више присутне у већим местима, него у мањим, немају равноправне шансе да развијају своје таленте.

 

Жеља Фонда је да ово буде прва акција у низу многих других акција које ће се реализовати у оквиру овог пројекта.

„Надамо се да ће што већи број људи препознати вредност овог пројекта и пружити нам подршку и да ћемо заједничким снагама помоћи што већем броју школске деце да се несметано школују и да искористе своје таленте и потенцијале”, наводи се у објави на сајту „Фондације 1%”. 

У приложеном линку можете пронаћи: Упутства за донацију

Принципи „Фондације 1%”:

„Ако барем 1% људи препозна идеју и донира 1% свог времена, знања или новца, континуирано сваког месеца, сигурно можемо учини наше окружење бољим и подстицајним местом.

Када би сваки стоти човек у Србији, који зарађује, донирао само 300 динара месечно, то би било око 100.000 евра месечно”.

Корисни линкови: Фонд Соња и Милош Васић и Фондација 1%

Извори: Фондација 1% / Фонд Соња и Милош Васић / Основна школа „Милош Гајић” Амајић

Фото: Основна школа „Милош Гајић” Амајић

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спорт – пут до здравља и успеха” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2020. години.

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Сачувајживоте #Covid19 #Corona #Serbia 

#МалиЗворник #Подриње #Србија #СРБ

Архива:

Соња и Милош Васић, амбасадори Фондације 1%, основали фонд за подршку талената

 

Share