Наставак техничког унапређења библиотечко-информационе делатности

Библиотека „17. септембар” Мали Зворник добила је од Министарства културе Републике Србије 400.000 динара за набавку десктоп и лаптоп рачунара, штампача и читача бар кодова, за унапређење услова за рад библиотечко – информационе платформе БИСИС 5.

Развој нове верзије БИСИС-а, засноване на технологији рачунарских облака, омогућио је ефикасније одржавање, једноставнију инсталацију, уједначавање и стандардизацију свакодневне библиотекарске  праксе у информатичком смислу.

Средства за набавку техничке опреме библиотеци одобрена су на конкурсу Сектора за заштиту културног наслеђа и дигитализацију, за финансирање или суфинансирање пројеката из области заштите и дигитализације културног наслеђа у Републици Србији у 2023. години.

Према речима директорке библиотеке у Малом Зворнику, Славојке Спасеновић, добијена подршка веома је значајна за побољшање функционисања система за вођење електронске евиденције књижног фонда и додатно ће помоћи у осавремењавању рада установе.

Она је подсетила да је библиотечко – информациона платформа БИСИС 5 у употреби већ неколико година, те да је подршка за занављање техничке опреме стигла у правом тренутку.

Библиотека „17. септембар” у Малом Зворнику има књижни фонд од око 65.000 издања и око 1.500 регистрованих читалаца

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото архива: Библиотека „17. септембар” Мали Зворник

Share