Најмлађа генерација спортиста на првом испиту: Теквондо клуб „Душан Силни”

Испит за почетна ученичка звања спортисти Теквондо клуба „Душан Силни” успешно су положили 26. јуна, када је уприличено полагање за млађе чланове овог трофејног клуба. Полагању је приступило 14 полазника и сви су успешно положили звање IX гуп (виши бели појас) и VIII гуп (жути појас).

Испитивачку комисију, поред инструктора Марка Живковића, дипломираног професора спорта и физичког васпитања, носиоца четвртог дàна у ITF стилу теквондоа, представника ТКД „Тае-Ло” из Лознице, чинили су тренери клуба: Маја Перић, мајстор – II дàн и Бојана Станојевић, мајстор – I дàн.

Полагање је, са сарадницима, организовао тренер ТКД клуба „Душан Силни” Дејан Лукић, носилац црног појаса II дàн.

„Захваљујемо се свим родитељима који су нас максимално подржали, те очекујемо подршку и  наших локалних институција будући да у нашем клубу узрастају млади нараштаји на понос наше општине. Заслужено одлазимо на кратак одмор, уз лагане активности током летњих месеци, па нас у септембру очекује светско онлајн првенство где ћемо учествати са једним или два такмичара. Спортски поздрав!”

Појас је показатељ нивоа знања, односно тренутног познавања теквондо борилачке вештине од стране ученика. Испиту су претходиле вишедневне припреме, кандидати су понављали технике које су биле потребне за полагање, могли да питају ствари које су им нејасне, да стекну нова знања и науче како се те технике практично примењују. За виши појас, ученик полаже пред комисијом и то по тачно утврђеном програму за тај појас. На сваком наредном тестирању, ученик има право да полаже за следећи виши појас.

Извор: Теквондо клуб „Душан Силни”

Фото галерија: Теквондо клуб „Душан Силни”

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

 

Share