На крају полусезоне: Фудбалски клуб Гранит петопласирани је тим групе А у Градској лиги Лозница

📣 Утакмицом последњег кола полусезоне, у групи А, општинске лиге Фудбалског савеза града Лознице, окончан је јесењи део првенства 🍂 🍁, организован тако да клубови могу ускладити своје ресурсе, расположиви број играча, квалитет игре, жеље и могућности, а да не прекораче своје лимите у аматерском спорту.

🔘 Гранит је једини клуб који представља општину Мали Зворник у некадашњој Општинској лиги Лозница. Последњу утакмицу јесење полусезоне, одиграли су као гостујући клуб, али у предности због бољег резултатског учинка у односу на тим домаћина који зиму дочекује на зачељу табеле. Ипак, пресудило је настојање играча Крајишника да један бод остане у Лозници.

⚽️ ФК Крајишници (Лозница) 0️⃣: 0️⃣  ФК Гранит (Радаљ)

🏟 Лозница;

🗓 Недеља, 12. новембар;

🕙 10.00 часова.

🔘 Првотимци Гранита изборили су се за врло добро пето место на табели групе А у градској лиги Лознице, са 15 освојених бодова. Остварили су четири победе, два убедљива тријумфа у Радаљу. До данас бележе и три ремија, а претрпели су два пораза. Гол разлика нашег клуба је 26:11 (+15). Дуго су, од X кола, били четвртопласирани. Зиму дочекују са значајном предношћу у односу на преосталих пет тимова из доњег дела табеле који су показали знатно лошији учинак.

Нијансе ће пресудити од пролећа, а радаљски клуб је показао да има потенцијал да се избори и за трећу позицију на табели, што је још извесније када играју у пуном саставу. То су доказали у сусрету са трећепласираним ФК Младост из Доњег Добрића, показавши квалитет и остваривши победу од 2:0 у XIII колу.

⚽️ ФК Гранит (Радаљ) 2️⃣:0️⃣ ФК Младост (Доњи Добрић);

🏟 Радаљ;

🗓 Недеља, 5. новембар;

🕙 10.00 часова.

🏆 Беспрекоран учинак у јесењем делу првенства има Фудбалски клуб Вук (Тршић). Првопласирани тим освојио је све могуће бодове (27), након девет победа, без ремија и пораза. Гол разлика им је 33:7 (+26). Гранит им је пружио значајан, али недовољан отпор, изгубивши у Радаљу утакмицу IV кола резултатом 2:4.

🔘 ФК Младост (Руњани) је такође респективан противник, који је други од два фаворита из групе А за пласман у виши ранг фудбалског такмичења – Међуопштинску лигу Јадар.

🔘 Подсећамо, у Градској фудбалској лиги (ФСГЛ) такмичи се 19 клубова, подељених у две групе.

📋️ У првој (А) групи такмичи се десет клубова: Будућност (Руњани), Цер (Јадарска Лешница), Крајишници (Лозница), Јадар (Ступница), Градилиште (Лозница) , Гранит (Радаљ), Респект (Лозница), Младост (Лозница), Младост (Доњи Добрић) и Вук (Тршић).

📋 У саставу друге групе су: Слога (Липнички Шор), Хајдук (Рибарица), Младост (Брезјак), 14. октобар (Драгинац), Црвена Звезда (Варош Лешница), ТЕ Гучево (Трбушница), Јадар 07 (Лозница), Слога (Коренита) и Пасковац (Пасковац).

🔘 Победници група директно ће се пласирати у Међуопштинску лигу Јадар, док ће другопласирани тимови имати прилику да кроз бараж изборе место у вишем рангу.

🔘 Победник меча другопласираних екипа састаће се са прваком Општинске лиге Љубовије, а бољи из овог дуела пласираће се у виши ранг.

⌨️ Коментари: Мали Зворник инфо

💻 Извори: SrbijaSport.net / Фудбалски савез града Лознице / Лозничке новости / Мали Зворник инфо

📷 Фото: Мали Зворник инфо / Фудбалски клуб Гранит (Радаљ)

Share