Кораци к’о лаки облаци: Две препреке пред Саром Ћирковић за пласман на Олимпијске игре

🥊 Италијански град Бусто Арсицио (Busto Arsizio) 🇮🇹, од 3. до 11. марта, домаћин је првог светског квалификационог турнира у боксу за пласман на Олимпијске игре у Паризу (1st World Olympic Boxing Qualifying Event in Busto Arsizio – Italy). Тим Србија на овом такмичењу чини седморо такмичара.

Клупске колегинице Сара Ћирковић и Сара учеснице су турнира на који је пријављено 668 боксера из 114 земаља. Сара наступа у категорији до 54 килограма, а Анђела се такмичила у категорији до 57 килограма.

Наша шампионка Сара Ћирковић је 7. марта савладала прву препреку на путу до Олимпијских игара у Паризу.  Надмашена је одлична представница Француске 🇫🇷 Роман Мулаи (Romane Moulai), резултатом 4:1.

Сара ће се у суботу, 9. марта суочити са репрезентативком Нигерије Шукуре Карим (Shukura Kareem) 🇳🇬. Наступају у првој борби, у Рингу А, од 13.00 часова. Нигеријка је у претходном мечу победила Казахстанку 🇰🇿 Жаину Шекербекову (Zhaina Shekerbekova), резултатом 4:1.

Ћирковићева у својој категорији има 40 боксерки, а за пласман на Олимпијске игре потребне су јој три победе.

Нажалост, бележимо пораз Анђеле Бранковић у њеном првом мечу квалификационог турнира, против бивше светске шампионке 2019. године на првенству у Руској Федерацији 🇷🇺 (Ulan Ude – Ула́н-Удэ, недалеко од Бајкалског језера у источном Сибиру) и вицешампионке Олимпијских игара у Токију 🇯🇵 2020. године, Филипинке Нести Петесио (Nesthy Petecio) 🇵🇭, 3. марта.

За репрезентацију Србије 🇷🇸, Сара и Анђела наступају и као такмичарке Спортског удружења за бокс „Обилић -1389 МЗВ” из Малог Зворника.

🏞 Овај клуб члан је Спортског савеза Дрина у општини Мали Зворник. Регистрован је 26. октобра 2018. године.

🎽 Две трофејне боксерке подрињских борилачких клубова, Сара Ћирковић и Анђела Бранковић, под вођством тренера и селектора женске репрезентације Србије, Мирка Ждрала, боравиле су током фебруара две недеље у округу Перуђа и Италији, граду Асизи (Asissi) на завршним припремама пред Олимпијске квалификације.

💻 Извори: Бокс запис / Боксерски клуб „Обилић ТРБ” / Спортско удружење за бокс „Обилић -1389 МЗВ”

⌨️ Коментари: Мали Зворник инфо

📷 Фото: Клуб борилачких спортова / Боксерски клуб „Обилић ТРБ”

Share