Хуманост на новом испиту: Пружена помоћ тешко повређеном штенету

Монструозан чин: Двомесечном кученцету одсечене шапе.

Штене старо непуна два месеца пронађено је са тешким повредама у близини железничке станице у Брасини код Малог Зворника. Без предње и задње десне шапе било је склупчано поред камионског точка, а према речима пролазника, примећено је јутрос док је цвилело.

Претпоставља се да је штене неко оставио јер су на педесетак метара од њега била још три идентична кучета видно преплашена и беспомоћна.

На позив новинара Блица, који је наш блиски сарадник у размени информација, на лице места дошао је ветеринар Дејан Бугарин из Малог Зворника који је штенету указао прву помоћ и санирао ране.

– Тешко је проценити да ли ће преживети јер је доста слабо. Мислим да су ране старије од једног дана, а нисам сигуран да ли је куче прегажено на прузи или на путу. Према изгледу рана, мислим да нису задобијене од воза. Обавио сам хируршке интервенције, дао сам му антибиотике и заштитио ране од инфекције. Оставио сам нешто хране и замолио мештане, који су ту у близини да припазе на њега пар дана јер наша општине нема азил за животиње, где бисмо га сместили – каже Дејан Бугарин.

Најближи азил налази се у Лозници, али он нема надлежности над малозворничком општином, тако да бригу о повређеном псу за сада може да преузме само неко ко би то учинио добровољно.

Након ове две објаве, кученце је збринуто! Хумана жена из Каракаја, код Зворника, је прузела бригу о њему, а заинтересовале су се и медијски познате личности из главног града. Гордана Којић заслужује све похвале! Штене је на путу ка Београду, а ако лечење и опоравак протекну у најбољем реду биће удомљено у Канади.

Уредник: Далибор Крстић

Новинар: Слободан Бобан Пајић

Фото: Слободан Бобан Пајић

Корисни линк: Двомесечном кученцету одсечена шапе

Share