Фабрика „Bauwin decor” спремна за проширење производње и запошљавање нових радника

Предузеће за производњу пластичне и алуминијумске столарије „Bauwin decor” из Брасине упутило је Општини Мали Зворник писмо о намерама везано за план предузећа да прошири производњу, отвори нови производни погон и запосли нови број радника.

Поводом тога одржан је састанак руководства општине са челницима компаније на којем је локална самоуправана замољена да помогне фабрици у проналажењу одговарајућег пословног простора, који би фирма најпре узела у закуп, са могућношћу каснијег откупа.

Наведено је да је фабрици потребан затворен простор површине 1000 метара квадратних, отворен простор површине 500 метара квадратних, прикључак електричне енергије, снаге 500 kw/h, вода и приступна саобраћајница.

Адекватан пословни простор налази се у индустријској зони у Малом Зворнику, а нова инвестиција допринела би смањењу незапослености, бољем привредном развоју локалне самоуправе и развоју целог Мачванског округа.

Простор у индустријској зони захтева опсежнију адаптацију дела објеката некадашње пилане, ДИП „Ново Гучево”. Инвеститору се може понудити асфалтни паркинг простор, ближе магистралном путу, површине 1611 m2, а на располагању им је и 1044 m2 земљишта. У непосредној близини је и адекватна трафо станица.

Погон „Bauwin decor” у Брасини успешно послује од 2018. године.

Отворен је уз подршку Општине Мали Зворник и тренутно запошљава 38 радника.

💻 Извори: Општинска управа општине Мали Зворник / Мали Зворник инфо

📷 Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Share