Дрина је само једна: Регата која спаја три локалне заједнице

У суботу 6. августа, одржана је XVI међународна Дринска регата „Дрина је само једна”, а тим поводом, у име организатора, градски менаџер Лознице Дејан Сталовић истакао је на најавној конференцији за медије, да ће се и ове године потврдити да нас река Дрина све спаја.

„Туризам је већ годинама једна од најважнијих привредних грана у нашем граду и вероватно не постоји особа у држави или региону, која није чула за Бању Ковиљачу, Тршић, Гучево, Дрину.

То су наше највеће туристичке дестинације, које сваке године посећује велики број туриста. Став руководства Града био је да након великих улагања, првенствено у инфраструктуру значајно више улажемо у манифестације и на тај начин привлачимо већи број туриста у наш град, а са друге стране да подижемо квалитет друштвеног живота свих наших суграђана”, указао је Сталовић.

Како је нагласио, све припреме су обављене на време и ангажоване су све надлежне институције и службе, како би ова традиционална манифестација, као и претходних година била квалитетно организована и протекла у доброј атмосфери и дружењу уз вођење рачуна о безбедности свих учесника и гостију за шта су задужени: служба хитне помоћи са неколико возила, гранична полиција, рониоци на чамцима, који воде и усмеравају регату, а за све учеснике регате као и до сада обезбеђено је обавезно здравствено осигурање.

Капетан регате и члан Градског већа Милан Недељковић прогласио је старт регате око 10.00 часова у Малом Зворнику, а циљ за сва пловила из Малог Зворника био је на Жићиној плажи, у 14.00 часова.

Овогодишња регата, у организацији Града Лознице, Зворника, Малог Зворника, није једна од најпосећенијих до сада, али су услови, временске прилике и расположење учесника били изузетни.

Регистрација чамаца организована је од 8.00 до 10.00 часова, а сва пловила добила су кесе за отпад. Традиционални војнички пасуљ припремљен је на Жићиној плажи, где је у 9.00 часова уприличено такмичење у пецању и вожња кајаком за све заинтересоване суграђане за шта се побринуо Кајак клуб Лозница.

Капетан регате Милан Недељковић истакао је да се Туристичка организација Града Лознице потрудила да на плажи буде дневна журка уз ди џеја и да је обезбеђен велики број поклона и реквизита са обележјима Града Лознице, који ће бити подељени учесницима док је први пут уочи регате, 5. августа, организован и концерт Хариса Џиновића, на платоу испред Вуковог дома културе.

За све учеснике регате био је обезбеђен бесплатан аутобуски превоз до Малог Зворника, а поласци су организовани у 8.00 часова са главне Аутобуске станице и у 8.30 часова из центра Бање Ковиљаче.

Извори: Град Лозница – Прес служба / Мали Зворник инфо

Фото галерија: Мали Зворник инфо

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години.

Share