Четврти дан Видовданског турнира – Мали Зворник 2018.

Љубитељи аматерског спорта и сви гледаоци који су у суботу, 30. јуна, посетили стадион малих спортова у Малом Зворнику имали су прилику да прате три од најављана четири сусрета у оквиру Видовданског турнира „Мали Зворник 2018”

ФК „Језеро” – Амајић је осустао од последњег сусрета у групи Б, па се „Дрина СНН” – Ауто школа – Мали Зворник, са три победе и 9 бодова, директно пласирала у полуфинале.

У 19.00 састали су се Хотел Ројал Дрина и Трновица, у утакмици која је одлучивала о другопласираној екипи у групи Б. Трновица је резултатом 6:2 освојила 6. бод, а Хотел Ројал Дрина је трећа екипа на табели у Б групи са 3 бода.

Стрелци:

Здравко Мићић (Трновица) 0:1;
Милан Илић (Трновица) 0:2;
Дарко Радовић (Трновица) 0:3;
Милан Илић (Трновица) 0:4;
Бојан Стевановић (Хотел Ројал Дрина) 1:4;
Бранко Јевтић (Трновица) 1:5;
Бојан Стевановић (Хотел Ројал Дрина) 2:5
Дарко Радовић (Трновица) 2:6

У 20.00 играли су Азбуковица и Ауто сервис Кабриолет. Екипа из Воћњака је победом од 7:2 освојила 4 бод у А групи и пласирала се на друго место, а од резултата наредне утакмице је зависио пласман и елиминација Азбуковице из наставка такмичења.

Стрелци:

Немања Миловановић (Азбуковица) 1:0;
Иван Поповић (Ауто сервис Кабриолет) 1:1;
Момчило Јовановић (Ауто сервис Кабриолет) 1:2;
Петар Миловановић (Ауто сервис Кабриолет) 1:3;
Марко Марковић (Ауто сервис Кабриолет) 1:4;
Никола Ђорђић (Азбуковица) 2:4;
Петар Миловановић (Ауто сервис Кабриолет) 2:5;
Дарко Ђукановић (Ауто сервис Кабриолет) 2:6;
Марко Марковић (Ауто сервис Кабриолет) 2:7.

У 21.00 суочили су се у нешто грубљем и динамичнијем издању Бет Ин – Спортске кладионице и Долина Мира. Победом од 3:1, Долина Мира осваја прво место у А групи и пласирала се директно у полуфинале. После пораза Азбуковице у претходној утакмици, Бет Ин – Спортске кладионице су имале више среће због повољније гол разлике и трећепласирани су у групи А.
Стрелци:

Новица Марковић (Долина Мира) 0:1;
Раде Лазић (Бет Ин – Спортске кладионице) 1:1;
Ненад Кнежевић (Долина Мира) 1:2;
Александар Кикић (Долина Мира) 1:3.

Уз сву наду да летње невреме и обилне падавине неће привремено нарушити амбијент и погоршати услове на терену, ипак смо били присиљени да утакмице планиране у петак, 29. јуна, организујемо у суботу. Одлагање није неуобичајена пракса, а дешавало се током протекле две деценије да се утакмице због невремена прекину на полувремену и настављају са првим топлијим и сувим даном.

У недељу, 1. јула, након четвородневног надметања осам екипа, распоређених у две групе, првопласирани тимови у групама су полуфиналисти и паузирају, а састају се другопласирана екипа Трновица, из групе Б, са трећепласираном Бет Ин – Спортске кладионице, из групе А, у 20.00, односно другопласирана екипа из групе А, Ауто сервис Кабриолет и трећепласирани тим из групе Б, Хотел Ројал Дрина, у 21.00.

Пласман екипа у групама
Група А:

1. „Долина Мира” – Зворник (7 бодова)
2. „Ауто сервис Кабриолет” – Воћњак (4 бода)
3. „Бет Ин – Спортске кладионице” – Зворник (2 бода)
4. „Азбуковица” – Љубовија (2 бода)

Група Б:

1. „Дрина СНН” – Ауто школа – Мали Зворник (9 бодова)
2. „Трновица”– Трновица (6 бодова)
3. „Хотел Ројал Дрина” – Мали Зворник (3 бода)
4. „Језеро” – Амајић (0 бодова)

Судијски пар су Милан Спасојевић и Славољуб Цвјетковић.

Екипе се надмећу осам дана за новчану награду, која за прво место износи 150.000 динара, док је бонус за другопласирану екипу предвиђен у износу од 30.000 динара.

Посебне награде, пехари и дипломе биће додељене најбољем стрелцу, играчу, голману и младом играчу турнира.

Манифестацију организује Спортски савез „Дрина“, а покровитељ је Општина Мали Зворник.

Бројни спонзори традиционално подржавају „Видовдански турнир” у малом фудбалу:
Фризерски салон „Бане” – Мали Зворник; „Глосса Центар за немачки језик” – Зворник; Штампарија „Новаковић” – Мали Зворник; Теквондо клуб „Душан Силни” – Мали Зворник; Подрум пића „Јовановић” – Мали Зворник; „Хотел Роyал Дрина” – Мали Зворник; Агенција за књигодствене услуге „Актива” – Мали Зворник и Апотеке „Здравље” Мали Зворник. Медијска пратња такмичења је портал Мали Зворник инфо.

Прошлогодишњи победник Видовданског турнира у малом фудбалу 2017. била је екипа „Глосса – Центар за њемачки језик” из Зворника. У финалној утакмици, седмодневног такмичења, фудбалери овог тима победили су „Хотел Видиковац” из Зворника, резултатом 7:2.

Линк – Фото галерија: Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share