„Буди боља”: Дружење жена Подриња са Сањом Маринковић

Одагнати укорењену „културу свакодневних брига и обавеза” и помоћи дамама да открију своју меру среће, мисија је Сање Маринковић, новинарке, телевизијске водитељке, списатељице и модне креаторке, којој су се током дружења у хотелу „Ројал Дрина” придружиле наше суграђанке и три пријатељице – Тијана Милованов, глумица, чланица Друштва дефектолога Србије и Јадранка Петровић, дипломирана правница, мотиватор, едукатор за лични раст и развој и новинарка Марина Хостов.

Ауторка радионица „Буди боља”, нагласила је да је идеја читавог овог пројекта једно пријатно дружење са женама из више од 20 градова и општина Србије. Гостују личности из области медицине, бизниса, културе…

„Хвала вам још једном што сте нас дочекали на један овакав начин. Морам да кажем да сваки град и општину у Србији красе пре свега даме, а овај сусрет бих назвала дружењем јер је интиман чин. Када кажу да је радионица, мени је рада преко главе, а и вама, верујем. Када чујем реч пројекат, одмах помислим да треба да се зида нека зграда. Дружењем једна другу мотивишемо, инспиришемо, разговарамо на другачији начин. Захваљујући овим сусретима, схватила сам и ко је моја публика и врло сам поносна зато што су даме у Србији храбре, врло одважне и амбициозне. Није им лако. Научиле су у животу да буду пожртвоване, да прво угоде свима, па тек на крају себи и то је плод васпитања које вучемо вековима уназад. Импресионирало ме је да су из сваког тешког тренутка у животу устајале као победнице и правиле су нове успехе. Путујући по Србији схватила сам да географска ширина, дужина и број становника немају никаве везе са карактером, са амбицијом, са храброшћу и са тим колико ми желимо да напредујемо, направимо успех и будемо вредне. Уверила сам се у то да у малим срединама живе велике жене”, казала је Сања Маринковић, током свог излагања.

Једно од њених убеђења је да сваки тренутак у животу жене представља шансу за нови почетак и то важи у свим етапама, од најпродуктивнијих година до момента одласка у пензију.

Сања Маринковић је дама која не признаје године као препреку и сматра да сваку жену краси и истиче само њена енергија.

Мотивишући жене Малог Зворника да отворено говоре о својим врлинама, жељама, амбицијама, проблемима и искушењима, гошће истичу да су привилеговане када  осете велико поштовање дама из читаве Србије које се радо одазивају и издвоје своје драгоцено време и два сата да са њима разговарају о различитим темама које чине живот.

Челници локалне самоуправе, председник  Зоран Јевтић и заменик председника Милисав Деспотовић, изразили су задовољство чињеницом да присуствују скупу успешних жена, у бројним аспектима интересовања.

Према Јевтићевим речима, највећи подухват данас је учествовати у васпитању деце и извести породицу на прави пут.

Жена која, поред ове улоге, успе да се докаже својим талентом, вештинама и знањима припада групи најостваренијих.

Захваливши се угледним гошћама на посети и боравку у Малом Зворнику, Јевтић им је, овом приликом, упутио позив да присуствују предстојећим манифестацијама које организује општина Мали Зворник.

Мали Зворник инфо

Share

Оставите одговор