Бронза са патином злата: Сара Ћирковић освојила је своју прву медаљу за Србију у сениорској конкуренцији

Сара Ћирковић, дебитујући у конкуренцији сениора и у новој категорији (52 kg) поражена је судијском одлуком резултатом 1:4 у полуфиналу престижног боксерског турнира „Странджа” у Софији од двадесеттрогодишње Францускиње Romane Moulai.

Бронза као увод у нове успехе сада има патину злата за нашу боксерку, а заљубљеници у племениту вештину са нестрпљењем чекају реванш у Индији идућег месеца.

„Све је прошло како треба, искористили смо јако добро припремни камп пред овај велики турнир и имали два јако добра меча на овогодишњем „Странџату”. Овог пута задовољићемо се бронзаном медаљом, за мене јако великом и значајном, а свакако да ћемо овај пораз првом приликом исправити. Настављамо наше припреме за СП које нас очекује већ од 15. марта у Индији”, истакао је Мирко Ждрало, тренер наше трофејне јуниорке која је бронзаном медаљом успешно упловила у сениорске воде.

У претходном мечу, Сара Ћирковић савладала је у петак 24. фебруара, једногласном одлуком судија, Шпанкињу Maríu González Cáceres и осигурала медаљу на 74. Странџату.

Ово је био и први Сарин наступ у сениорској конкуренцији на међународној сцени. До данас је имала око 60 мечева наступајући у јуниорском узрасту, где је суверено владала рингом.

Један од најјачих и престижних међународних турнира „Странџат” одржава се од 20. до 26. фебруара 2023. у Софији.

На овогодишњем турниру учествује чак 398 боксера и боксерки, а боје Србије бране:

Сара Ћирковић (52 кг), Омер Аметовић (51 кг), Тамир Галанов (54 кг), Алексеј Шендрик (63.5 кг), Павел Федоров (67 кг), Вахид Аббасов (71 кг), Алмир Мемић (75 кг), Артјом Агејев (80 кг), Владимир Мирончиков (80 кг) и Садам Магомедов (92 кг).

Подсећања ради ово је најстарији европски турнир у аматерском, олимпијском боксу и у прошлости је представљао одличну проверу пред квалификационе турнире за Олимпијске игре.

Највеће такмичење ове године, када је женски бокс у питању, је Светско првенство. Биће одржано у Индији, од 15. до 31. марта.

Репрезентативка Србије, Сара Ћирковић такмичарка је Боксерског клуба „Обилић ТРБ” Зворник и Спортског удружења за бокс „Обилић – 1389 МЗВ” из Малог Зворника.

Овај клуб члан је Спортског савеза Дрина у општини Мали Зворник. Регистрован је 26. октобра 2018. године.

Извори: Бокс запис / Свет бокса / АТА старс / Мали Зворник инфо

Фото: КБС Обилић / Bulgarian Boxing Federation

Коментари: Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Share