Завршена изградња моста на реци Равнаја у Радаљу

Изградња моста на Равнаји завршена у року. Објекат у употреби од 20. јула!

Мост на реци Равнаји у Радаљу, чију обнову је са 4,5 милиона динара финансирала Народна банка Србије, завршен је у року. Примопредаја објекта између Општине Мали Зворник, носиоца пројекта, и извођача радова, предузећа „Стобекс“ из Лознице, обављена је јуче пре подне. Мост је грађен два месеца, а за саобраћај биће отворен од 20. јула.

Према речима председника општине Зорана Јевтића, коришћење новоизграђеног моста није препоручљиво одмах, из техничких разлога, због чега је одлучено да он буде пуштен у употребу за двадесетак дана, тачније 20. јула.

Јевтић је истакао да је у оквиру радова на обнови моста изграђен прилазни пут, са обе његове стране, у дужини од по 10 метара, те да је на овој локацији у наредном периоду у плану уређење корита реке, у циљу што потпуније превенције од поплава.

“Општина је извршила сва неопходна снимања корита реке Равнаје. Предстоји да урадимо пројекат његовог уређења, на потезу  пре и после моста, након чега ћемо аплицирати код фондова за средства потребна за изградњу корита”, објаснио је Јевтић.

Он је додао да ће уређењем корита реке Равнаје, код новоизграђеног моста, бити направљена целина у погледу радова на превенцији од поплава на том критичном месту, а ризици од непогода сведени на минимум.

Јевтић је подсетио да је реч о локацији на којој је при најмањим падавинама долазило до зачепљења корита и општег колапса.

Мост на реци Равнаји у Радаљу веома је важан за привреду Малог Зворника, јер преко њега пут води ка каменолому за експлоатацију гранита, као и ка насељима Липово Брдо и Јездимировићи, у којима се становништво претежно бави узгајањем малина.

Љиљана Ристановић

Share