Унија жена СНС Мали Зворник и у Великој Реци организовала концерт народних песама и игара

У оквиру акције оживљавања друштвеног и културног живота у селима на подручју малозворничке општине, коју је покренула Унија жена Српске напредне странке Мали Зворник, 27. новембра је у Великој Реци одржан концерт народних песама и игара. У програму изведеном у просторијама парохијског дома у овом селу наступили су чланови Удружења „Ветерани фолклора Малог Зворника“, потпомогнути певачима аматерима и другим уметницима из Малог Зворника.

Окупљени мештани били су у прилици да уживају у сплетовима игара из Шумадије, Влашким играма и другим кореографијама, док су солисти певачи Драган Лазић и Свето Томић, уз пратњу младог хармоникаша Николе Јездимировића, изводили познате народне песме из Србије.

Суграђанин Драган Лазић, осим песмом, присутне је увесељавао и свирком на клавијатурама. У паузама између музичких сегмената, стихове његове љубавне поезије говорила је Драгица Вучетић, чланица Удружења жена „Незаборав“ из Малог Зворника.

Свој вишеструки музички таленат и умеће показао је овом приликом и суграђанин Свето Томић, који је, осим песмом, окупљене увесељавао и звуцима хармонике, чиме је у неколико наврата подстакао публику да се придружи фолклорашима на сцени.

Било је то друго по реду дружење у оквиру акције оживљавања дрштвеног и културног живота у селима на подручју малозворничке општине, у организацији Уније жена СНС, и одличан начин за разоноду након првог радног дана у недељи.

Претходни, такође веома успешан концерт и дружење, одржан је пре десетак дана у Дому културе у Радаљу.

Како је најављено, следећа места која ће овај весели и распевани караван ускоро посетити јесу домови културе у Жарковићима и Цулинама, након чега ће уследити наступи и у осталим селима на подручју општине.

Фото галерија: Унија жена СНС

Новинар: Љиљана Ристановић

Share