Тријумфална капија Саре Ћирковић: Пласман на Олимпијске игре у Паризу

Боксерка Сара Ћирковић 8️⃣0️⃣. је члан Тима Србије за Олимпијске игре у Паризу, 2024. године, које ће се одржати у периоду од 26. јула до 11. августа.

🥊 Пласман на Олимпијске игре велики је успех за талентовану деветнаестогодишњу боксерку после освајања Светског првенства за омладинце и Европског првенства за млађе сениоре.

Сара је у одлучујућој борби категорије до 54 килограма, на квалификацијама за Олимпијске игре у италијанском граду Бусто Арсицију, победила изврсну, старију и искуснију Канађанку 🇨🇦 Скарлет Делгадо (Scarlett Delgado) резултатом 3:2 и придружила се српском олимпијском тиму 🇷🇸 у ком су од боксера још Вахид Абасов и Наталија Шадрина.

🏆 Честитке Сари, селектору Мирку Ждралу и Боксерском савезу Србије! 🎽

Сарина противница одрастала је у боксерској сали, коју је водио њен отац, а свој први меч имала је са 17 година, 2012. Освојила је златне медаље на континенталном првенствима 2022. и 2023. године (AMBC – American Continental Championships), у категорији до 54 килограма. Због чињенице да ова тежинска категорија није била заступљена на Олимпијским играма у Токију 🇯🇵, 2020. године, Скарлет Делгадо била је на корак од намере да одустане од бављења боксом. На задовољство свих нас, категорија је укључена у програм Олимпијских игара у Паризу 🇫🇷, 2024. године. Успеси поражене ривалке су и потврда умећа и кондиционе спремности наше репрезентативке.

🗞Подсећамо, Сара се у суботу, 9. марта суочила са репрезентативком Нигерије Шукуре Карим (Shukura Kareem) 🇳🇬.

Наступиле су у првој борби, у Рингу А, од 13.00 часова, а Сарин тријумф судије су верификовале једногласном победом од 5:0.

Српска боксерка савладала је 7. марта и одличну представницу Француске 🇫🇷 Роман Мулаи (Romane Moulai), резултатом 4:1.

Скарлет Делгадо остварила је две победе, пре меча са Ћирковићевом, победивши Азербејџанку Зејнеб Рахимову (Zeynab Rahimova) 🇦🇿, једногласном одлуком судија са 5:0 и Швеђанку Сару Свенсон (Sara Svensson)  🇸🇪 резултатом 4:1.  

Италијански град Бусто Арсицио (Busto Arsizio) 🇮🇹, од 3. до 11. марта, био је домаћин првог светског квалификационог турнира у боксу за пласман на Олимпијске игре у Паризу (1st World Olympic Boxing Qualifying Event in Busto Arsizio).

Полуфинални и финални мечеви на турниру нису одржани. Последњи мечеви били су четвртфинални, а боксовало се само до освајања олимпијске норме.

💻 Извори: Олимпијски комитет Србије / Бокс запис / Боксерски клуб „Обилић ТРБ” / Спортско удружење за бокс „Обилић -1389 МЗВ”

⌨️ Коментари: Мали Зворник инфо

📷 Фото: Олимпијски комитет Србије / Боксерски клуб „Обилић ТРБ”

Share