Скупштина спортског савеза Србије: Додела Мајских награда најзаслужнијим организацијама и појединцима

У згради Народне скупштине Републике Србије у Београду, у петак, 20. маја, одржана је редовна седница Скупштине Спортског савеза Србије и приређена је свечаност – додела Мајске награде, највећег друштвено-спортског признања.

Општину Мали Зворник и територијални Спортски савез „Дрина” представљао је делегат Александар Андрић, генерални секретар нашег савеза, професор физичког васпитања.

Скупштини су присуствовали и министар омладине и спорта Вања Удовичић као и Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Мајске награде традиционално додељује Спортски савез Србије најзаслужнијим спортистима, спортским савезима, организацијама, као и спортским стручњацима и новинарима.

Међу лауреатима у више категорија нашли су се Фудбалски савез Србије, у чије име су награду примили селектор фудбалске репрезентације Драган Стојковић Пикси, потпредседник ФСС Ненад Бјековић, Чонгор Барањ (куглање), спортски стручњак Горан Микец.

У категорији Олимпијски спорт, добитница Мајске награде је каратисткиња Јована Прековић, Олимпијска шампионка у Токију, светска и европска првакиња такође 2021. године.

Редовна седница Скупштине Спортског савеза Србије претходила је свечаној додели Мајске награде. Поред усвајања редовних годишњих извештаја, једна од тачака дневног реда била је и избор генералног секретара Спортског савеза Србије. На предлог председника ССС Давора Штефанека једногласно, свих 167 делегата Скупштине, изабрало је Горана Маринковића за новог – старог генералног секретара за мандатни период од 2022. до 2026. године.

Лауреати у области спортских организација:

Фудбалски савез Србије (најбољи надлежни национални грански савез);
Спортски савез Прибој (најбољи територијални спортски савез);
Теквондо клуб Галеб (најбоља организација у области спорта).

Лауреати – појединачне награде:

Мирко Пузовић (животно дело);
Јована Прековић (спортисткиња у олимпијском спорту);
Чонгор Барањ (спортиста у неолимпијском спорту);
Здравко Савановић (најбољи спортиста са инвалидитетом);
Др Милица Вукашиновић Весић (најбољи спортски функционер);
Горан Микец (најбољи спортски стручњак);
Сашо Илијоски (најбољи спортски новинар).

За посебан допринос развоју спорта у Министарству унутрашњих послова Републике Србије уручено је Специјално признање Милошу Рајичевићу из ПУ Град Београд.

Ово признање је доказ одличне сарадње Спортског савеза Србије и Министарства унутрашњих послова РС у области спорта у полицији.

Извори: Спортски савез Србије / Спортски савез Дрина
Фото: Спортски савез Дрина / Спортски савез Србије

Д.В.К.

Share