Саопштење за јавност председника ОО СНС Мали Зворник

„Коментари некадашњег вође ДС-а у Малом Зворнику Милана Тодоровића, објављени на Фејсбуку, су лаж уперена против председника државе, а речник који је употребио не доликује професору и некадашњем председнику општине“, оценио председник СНС-а Мали Зворник Зоран Јевтић

Председник Општинског одбора Српске напредне странке Мали Зворник Зоран Јевтић најоштрије је осудио најновије увредљиве коментаре од стране некадашњег челника Демократске странке у Малом Зворнику и бившег председника општине Мали Зворник Милана Тодоровића, објављене преко друштвене мреже Фејсбук, на рачун председника Републике Србије Александра Вучића и одбора СНС-а у Малом Зворнику, у којима актуелног председника државе окривљује за стање на Косову, а малозворнички одбор СНС-а назива погрдним именом „МЗназадњаци“.

У Саопштењу за јавност издатом поводом објављене поруке, Јевтић је навео да су Тодоровићеви коментари политички мотивисана лаж, које је написао у намери да дискредитује рад председника државе и улогу Српске напредне странке.

У отвореном писму, које је као одговор на објављене коментаре упутио некадашњем вођи малозворничког ДС-а, он је Тодоровића, као и целокупну јавност, подсетио у којој мери је Демократска странка допринела лошој ситуацији на Косову, уз закључак да су грађани суд о томе дали на изборима и да ће они одлучити и о томе колико ће СНС бити на власти, али да је сигуран да Демократска странка више никада у Србији неће бити на власти, због свега „доброг“ што је учинила за своју земљу.

Јевтић је Тодоровићу поручио да речник који је употребио, приликом изношења коментара на Фејсбуку, не доликује професору и некадашњем председнику општине и позвао га да, као одговоран политичар, измири обавезе које странка, на чијем је челу био дуги низ година, има према општини, за закуп простора који је користила.

Јевтић је од Тодоровића затражио и то да грађанима објасни поједине одлуке које је доносио за време свог мандата, а на штету општине Мали Зворник и њених становника, као што је неупућивање жалбе Врховном суду Србије у предмету везаном за случај “Радаљска Бања”.

“Поштовани господине Тодоровићу, веома ме интересује да ли сте били на територији Косова и Метохије?

За Вашу информацију ја сам био више пута, а пошто смо се, на моју иницијативу, братимили са Косовском Митровицом, сваке године њихова делегација, у више наврата, долази код нас.

Вама, као професору, сигурно је познато да је, доласком Демократске странке на власт, неколико хиљада Албанаца амнестирано и пуштено из затвора у Србији. Да ли је случајно међу њима било и терориста који су учествовали у мартовском погрому Срба 2004. године? Сигурно Вам је познато чија је влада била на власти до марта 2004. године.

Косово је 2008. године прогласило независност. Сигурно Вам је познато која влада и који председник Србије је тада био.

Такође Вам је познато која Влада је упутила допис Међународном суду правде у Хагу и тражила саветодавно мишљење о проглашењу независности Косова.

И када све то знате, Ви мислите да народ не зна и да заборавља да је све то било у време Демократске странке.

Ко је видео да тужите суду иако знате да су судије из земаља које су признале Косово, и када изгубите, онда је крив Александар Вучић, који покушава изгубљено да врати бар једним делом и да спашава што се спасити може, навео је Јевтић и додао:

“Што се тиче локала, веома је ружно од једног професора и бившег председника општине чути овакве речи. Иако сви Демократску странку зову ,,жути“ и још што шта, ја никада нисам желео тако да је називам и то је ствар васпитања.

А у вези писма подршке председнику Вучићу, рећи ћу Вам да је ОО СНС Мали Зворник 13. августа упутио писмо подршке председнику, а пошто се интересујете око тога, достављам Вам линк на коме можете прочитати и писмо подршке Окружног одбора СНС-а: https://macvaskyinfo.rs/…/naprednjaci-iz-macve-poslali…/”, написао је Јевтић.

“Ко је и како радио проценио је народ на изборима, а народ ће одлучити и до када ће СНС бити на власти. Само сам сигуран да Демократска странка неће никада више бити на власти, јер сте много тога ,,доброг“ учинили за Србију. Такође бих Вас замолио да измирите обавезе према општини за закуп простора који сте користили као странка, да то не радимо преко суда или је то манир Демократске странке, да неко плаћа њене рачуне, као што сте се сликали у Великој Реци када се асфалтирало, за време Ваше власти, али сам на крају ја као председник морао да платим из буџета општине више од десет милиона динара на име тога. Значи сликање и храна Вама, а плаћање када дође СНС”, констатовао је Јевтић у писму упућеном некадашњем председнику Демократске странке у Малом Зворнику Милану Тодоровићу.

“Такође бих Вас замолио да објасните народу како, док сте Ви били председник општине, сте, иако Вам је тадашњи начелник општинске управе изричито написао да мора ићи жалба према Врховном суду што се тиче Радаљске бање, а Ви, не знам из ког разлога, сте то поништили и одустали од жалбе. Али, иако нећете то да објасните, надам се да ће то тужилаштво подробно испитати. Такође, бојим се да ће тужилаштво имати посла и око асфалтирања пута према засеоку Богићевићи, где живи бивши председник општине господин Богићевић. Хвала њему што је тужио општину, јер како би се другачије сазнало, да није тога, зашто је асфалтиран приватни пут без грађевинске дозволе, а није асфалтиран општински, који је у непосредној близини.

Толико за сада.

У наставку можемо писати и о томе шта је све од предузећа затворено за време власти Демократске странке.

До тада предлажем Вам да погледате снимак где Ваш високо рангирани члан говори, доступан на адреси: http://www.intermagazin.rs/djindjidjev-kum-progovorio…/”, написао је Јевтић на крају отвореног писма упућеног демократи Тодоровићу.

Share