Пети дан Видовданског турнира у малом фудбалу

Петог дана Видовданског турнира у малом фудбалу, прву утакмицу играли су, од 18.10, Ресторан Славија Зворник – СГР Стем Градња Мали Зворник из групе Б. Славија је коначно била суочена са равноправним противником, до половине другог полувремена.

Резултат 6:3 (3:2). Павле Радић је најуспешнији шутер ове утакмице и голгетер Ресторана Славија. Поготке за победничку екипу су постигли Данијел Ћулум, Павле Радић (други, трећи, пети и шести) и Рацо Васић. Данило Цвијановић стрелац је два поготка (први и трећи) за СГР Стем градња, а бележимо и аутогол Новице Марковића из противничке екипе Славије.

Још увек немамо хет-трик. Из крикета, овај израз је преузет у фудбал и користи се када исти играч постигне три поготка. Око тачне дефиниције постоје разлике, пошто неки сматрају да је за хет-трик потребно постићи три гола у једном полувремену. Оригинално правило је да хет-трик важи када постигнеш три гола за редом, под условом да између првог и трећег поготка ниједан саиграч или противнички играч није постигао погодак.

Кафе Спорт Каракај – ФК Велика Река, из групе Б играли су од 19.00.
Утакмица пуна обрта, успешно прекинутих акција противника и равнотеже снага.

Резултат на крају утакмице 3:3. Стрелци за Кафе Спорт Каракај су Незир Алић (први и трећи погодак) и Сретен Милошевић. Голове за ФК Велика Река постигли су Горан Алексић (први и други) и Никола Ђорђић.

Екипа Велике Реке није искористила последњу прилику да, након шестог прекршаја противника, постигне четврти погодак из казненог ударца, у последњим секундама утакмице.

Наоблачење и спарно време отежавали су и успоравали игру.

ФК Гранит Радаљ и ЗТР Тотал ТВ Антена Сат Зворник, у групи А, играли су трећу утакмицу. Обе екипе биле су успешније у одбрани, одолевајући бројним нападима. ФК Гранит прецизнији у првом полувремену (1:0), а крајњи резултат је 2:1. Алексадар Ерић и Марко Милијашевић постигли су поготке за ФК Гранит, а Немања Јосиповић ублажио је пораз голом за Тотал ТВ Антена Сат Зворник.

Последњу утакмицу ове вечери, под светлима рефлектора, играли су Рибарница Лаки фиш Мали Зворник и ФК Рудар Брасина, у квалификационој групи Б. Резултат 6:0 (1:0) за Рудар, који је у финишу сусрета постигао максимум. Након првог полувремена Рудар је водио резултатом 1:0, а одбрана противника била је на висини задатка до трећег гола, под сталним налетима играча у зеленим дресовима. Две младе екипе пружиле су квалитетну утакмицу гледалишту. Голове за ФК Рудар постигли су: Никола Тодоровић, Радо Јасиковац (други и шести), Стефан Савић (трећи и пети) и Дане Томић.


Истичемо да је организациони одбор усвојио сугестије учесника прошлогодишњег турнира и вратио старе пропозиције о трајању утакмица квалификација за четвртфинале, те се сада играју два полувремена од по 15 минута, што је значајно подстакло фудбалере на динамичнију игру на коју су кондиционо спремни јер не очекују напоре којима су били изложени протекле године када су, по летњем времену, све утакмице трајале 40 минута.

Фото галерија: Пети дан Видовданског турнира у малом фудбалу

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години.

Четврти дан Видовданског турнира у малом фудбалу MMXXII

Д.В.К.

Share