Општина Мали Зворник обезбедила 30 нових контејнера за одлагање отпада

У циљу постизања боље јавне хигијене на својој територији, Општина Мали Зворник финансирала је набавку XXX нових контејнера за одлагање смећа. Куповина контејнера обављена је преко ЈКП „Дрина“ Мали Зворник, а испорука од стране добављача обављена је јуче после подне.

Према речима председника општине Зорана Јевтића, реч је о контејнерима запремине 1,1 m3, за чију набавку је из буџета општине издвојено милион динара.

„Нови контејнери замениће старе, дотрајале, а одређен број њих биће постављен на местима на којима до сада нису постојали, рекао је Јевтић и додао да план расподеле контејнера још није утврђен, али да је сигурно да ће они бити распоређени према потребама, по свим месним заједницама на подручју општине.

„Набавка нових контејнера допринеће стварању бољих услова за одлагање отпада, али и утицати на подизање свести грађана о важности очувања животне средине и јавне хигијене, што је један од приоритета наше локалне политике, истакао је Јевтић.

О дистрибуцији и одржавању контејнера стараће се Јавно комунално предузеће „Дрина“ Мали Зворник.

Након спроведене јавне набавке, најповољнији понуђач био је ,,Ресор“ д.о.о. Гаџин Хан“.

Привредно друштво за специјалну надоградњу комуналних возила „Ресор“ д.о.о. Гаџин Хан, крај Ниша, је настало 1992. године. ,,Ресор“ се бави производњом и сервисирањем комуналних и специјалних возила, компонентама за комунална возила и контејнерима.

Метални или пластични контејнери запремине 1,1 m3 користе се за прикупљање смећа. Својом конструкцијом прилагођени су за аутоматско подизање и пражњење у специјална комунална возила јавних комуналних предузећа. Израђују се у две варијанте, са равним или заобљеним поклопцем. И једна и друга варијанта задовољавају техничке услове за коришћење код највећег броја јавних комуналних предузећа. Мобилни контејнер за кућни чврсти отпад, од 1100 литара, израђен је по европском стандарду (EN 840-3). Топлоцинкован, направљен је од челика 1,25 до 1,5 mm. Има клизни, опружно погоњени, заобљени поклопац, ножну кочницу на два предња точка, а четири точка су обртна и вијцима спојена на тело контејнера.

За средине у којима се користе пећи за ложење на чврста горива не препоручује се постављање пластичних посуда за смеће.

Оквирно, на 800 m2 стамбене површине набавља се један контејнер запремине 1,1 m3.

Директор овог предузећа, дипломирани инжењер машинства Драган Чикарић захвалио се Општини Мали Зворник на донацији и најавио да се у наредном периоду, такође захваљујући залагању општинске власти, од Амбасаде Јапана у Србији очекује добијање 50 контејнера за одлагање отпада и мини камиона за прикупљање смећа у граду.

Извори: Мали Зворник Инфо / Општинска управа општине Мали Зворник

www.malizvornik.info / www.malizvornik.rs

Фото: Мали Зворник Инфо

Новинар: Далибор Крстић

Корисни линк: Обавештење о закљученом Уговору

http://jkpdrina.rs/wp-content/uploads/2016/10/Obave%C5%A1tenje-o-zaklju%C4%8Denom-ugovoru.pdf

 

Share