Одржан Фестивал науке Мали Зворник

Први Фестивал науке Мали Зворник одржан је у Средњој школи 19. марта 2016. године. На Фестивалу је учествовало више од 400 ученика средње школе, основних школа са територије општине Мали Зворник, основних школа из Зворника, као и грађана Малог Зворника. 

Осим предавања еминентних професора, посетиоци су могли да изводе експерименте из области природних наука. Учионице Средње школе биле су претворене у лабораторије. На девет веома интересантних радионица које популаризују научноистраживачки рад, могли су да направе оригами или да исплету ДНК, направе научни накит, заставе у туби, чаробно млеко, ветрењаче за понети, сазнају који су енергенти будућности, торнадо, као и да присуствују занимљивој радионици „Ћелија за свакога“.
Осим радионица одржана су и два предавања:

„Како написати истраживачки рад“

Професионална оријентација за ученике VIII разреда основних школа и ученике III разреда средње школе.

Фестивал науке Мали Зворник организовао је Регионални центар за таленте из Београда у сарадњи са Канцеларијом за младе Мали Зворник, Средњом школом Мали Зворник и општином Мали Зворник, уз подршку Хемијског факултета, Биолошког факултета, Центра за промоцију науке, Института за молекуларну генетику и гентичко инжењерство, Института за биље „Синиша Станковић“ и столарске радионице „Жељко Николић“.

Извор: Канцеларија за младе Мали Зворник

Фото галерија: Канцеларија за младе Мали Зворник

Уредник: Далибор Крстић

Share