Мали Зворник: Празнични пријем за представнике медија

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, поводом новогодишњих и божићних празника, организовао је у петак, 5. јануара, IV пријем за новинаре, камермане, уреднике и директоре медијских кућа из Србије и Републике Српске који су ангажовани на информисању јавности у општини Мали Зворник и Подрињу.

Пријему су присуствовали и заменик председника општине Мали Зворник Милош Радојчић, те директор ЈКП ,,Дрина“ Драган Чикарић.

,,Као једна од најнеразвијенијих општина у Србији грчевито се боримо да изађемо из тог друштва девастираних општина и да учинимо живот бољим свим нашим грађанима. То ћемо остварити ако се заједно будемо трудили и ако нам држава и даље буде помагала да корачамо сигурнијим корацима ка просперитету’’, рекао је председник Зоран Јевтић.

Мали Зворник је у категорији општина које се убрајају у девастирана подручја. То су јединице локалне самоуправе из четврте групе, чији је степен развијености испод 50% републичког просека.

Поред подсећања на завршене послове, оне који су у току и чији крај је на видику, Јевтић очекује да нова година донесе нова радна места, а да ће се то остварити наговестила је и турска фирма за производњу столарије „Јавуз“, која долази у стари брасински погон „Кончара“, где ће до краја фебруара запослити 16 радника.

На свечаном новогодишњем пријему за новинаре Јевтић је говорио најважнијим сегментима, у којима локална самоуправа намерава да оствари позитивне помаке, истакавши као посебно значајне подстицајне мере општине у пољопривреди, улагања у подстицај наталитета и побољшање услова становања за останак становништва на селу.

Речи је било и о плановима у туризму, припреми пројектне документације за уређење културно – историјских објеката, у циљу унапређења туристичке понуде, те наставку кампање за промоцију општине Мали Зворник као изузетно атрактивне туристичке дестинације.

На крају свог излагања он је позвао грађане који желе да се баве овом уносном привредном делатношћу да заједнички са општином раде на стварању услова за квалитетан боравак туриста у Малом Зворнику, који у основи подразумева регистрацију и категоризацију смештајних капацитета.

Тонски прилог: Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, на пријему уприличеном за представнике регионалних и локалних медија, изложио је резултате локалне власти у 2017. години и планове који су приоритетни у 2018. години.

Фото галерије: Мали Зворник Инфо / Општинска управа општине Мали Зворник

Новинари: Далибор Крстић / Љиљана Ристановић / Слободан Пајић

Share