И ја се борим: Нурдор тим Мали Зворник

Нурдор тим Мали Зворник обележио је 15. фебруар, Светски дан деце оболеле од рака.

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) организовало је хуманитарне скупове на трговима, у главним улицама и шеталиштима у више од 40 градова широм Србије, поводом обележавања Светског дана деце оболеле од рака. Светски дан деце оболеле од рака обележен је и у Малом Зворнику, по трећи пут Акција ,,И ја се борим“ окупила је волонтере, чланице Удружење жена „Незаборав“ и активисте Канцеларије за младе. Заједно са организовали добротворни догађај у Малом Зворнику у подне, крај Хотела ,,Ројал Дрина“ (,,Језеро“) и аутобуске станице. Драгоцено је присуство деце која су победила карцином, укротила опаку болест и активно учествују у кампањи.

Традиционално, у 13.00 часова, зелени балони пуштени су као симбол подршке за све малишане који се лече и у знак сећања на оне мале суперхероје који више нису са нама. У оквиру акције организовани су: прикупљање добротворних прилога за децу оболелу од рака, продаја лицидерских срца, књига, наруквица, са упутством за активирање и коришћење андроид апликације, шоља, слагалица за децу, капа са логом НУРДОР и подела едукативног материјала.

Кампања ,,И ја се борим’’ има за циљ подизање свести јавности о малигним болестима код деце и прикупљање средстава за изградњу новог дечјег хемато-онколошког одељења при Клиници за дечје интерне болести у Нишу. У току 2018. године НУРДОР очекује завршетак тог пројекта од националног значаја који ће значајно допринети побољшању услова онколошког лечења деце у целом јужном региону Србије, а за трећу фазу тог пројекта потребно је прикупити још 17 милиона динара. Из НУРДОР-а позивају све пријатеље, родитеље, волонтере и јавне личности да помогну рад те организације и дају допринос у акцији прикупљања средстава за завршетак изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу. Можете је увек помоћи и слањем SMS-а на број 1150. Цена поруке је 100 динара за све мреже.

,,Солидарност значи подршку у свим аспектима живота, и скретање пажње јавности на проблем са којим се суочава много људи. Рана дијагностика је један од најважнијих елемената излечења, и зато је неопходно да имамо квалитетан здравствени кадар, едуковане родитеље и омладину.“ (Љиљана Коковић)

Најлепши поклони за све нас су дечји осмеси!

Извори: Нурдор Србија/Мали Зворник Инфо/Канцеларија за младе Мали Зворник

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Мали Зворник део велике НУРДОР породице

Share