Хуманитарни турнир у малом фудбалу „За Гаврила”: Победа солидарности

Хуманост, саосећање и солидарност су један од важнијих испита зрелости који су са највишом оценом савладали ученици основних и средње школе у општини Мали Зворник.

Хуманитарни турнир у малом фудбалу „За Гаврила” (4+1) се одржавао три дана на игралишту малих спортова Основне школе „Бранко Радичевић”, у три категорије, од ученика основних школа, средњошколаца, до сениора. Свакога дана, од 2. до 4. јуна, била је заступљена по једна категорија учесника.

Првог дана су играле екипе основне школе. Турнир је отворен ревијалном утакмицом организатора против професора Средње школе Мали Зворник. Победник је одлучен квалитетнијим извођењем пенала и професори су однели победу. За термин основних школа било је пријављено седам екипа момака и једна екипа девојака из средње школе. Победник првог дана је екипа „Петар Тасић” из Лешнице, друго место су заузели момци из екипе „Булбулдер”, а треће место припало је женској екипи „Пулини”.

Други дан турнира отворен је ревијалном утакмицом коју су играли дечаци из основне школе. Донирани износ новца скупили су продавањем играчака. Тог дана надметало се 10 екипа средњих школа. Прво место освојила је екипа „Омладинци”, друго место припало је екипи „Tuto Completto”, а треће место освојила је екипа „Дрина”.

У завршници турнира, трећег дана, учеснике су посетили председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, генерални секретар Спортског савеза „Дрина” Александар Андрић и саветник у Одељењу за финансије, општу управу и друштвене делатности Општинске управе Мали Зворник Младен Перић, којима су уручене захвалнице за помоћ при реализацији овог хуманитарног пројекта.

Међу сениорима најбоља екипа је „Хидроелектрана Мали Зворник”, друго место припало је екипи ФК „Рудар” Брасина док је треће место заузела екипа КМФ „Лозница град”.

Сва три дана, велики број посетилаца је присуствовао овом догађају. Великом хуманошћу екипа, публике као и свих који су били присутни прикупљено је 80.220 динара. Ова сума биће уплаћена на рачун фондације „Буди Хуман”.

Наставно особље Средње школе Мали Зворник похвалило је иницијаторе и организаторе хуманитарне акције, ученице Адријану Којић, Катарину Марковић и Анђелу Петковић, ученика Владимира Томића из одељења II6, као и професора Рајка Зекића. Овом приликом изражена је захвалност свима који су помогли у организацији турнира, учесницима, спонзорима и донаторима који су материјално помогли да се турнир одржи.

Извори: Средња школа Мали Зворник / Мали Зворник инфо
Фото галерија: Организатори Хуманитарног турнира „За Гаврила”
Новинар сарадник: Далибор Крстић


Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

 

Share