Донацијом Владе Јапана обезбеђен нов камион за ЈКП „Дрина“

Захваљујући донацији Амбасаде Јапана, ЈКП „Дрина“ Мали Зворник набавило је нови камион за прикупљање смећа у граду и 50 нових контејнера.

Камион је марке „Ивеко“, мањих димензија, погодан за прикупљање смећа у уским улицама насеља у општини Мали Зворник, док су контејнери запремине 1,1 m3.

Донирана опрема, која ће допринети побољшању услова за сакупљање смећа у општини Мали Зворник, у ЈКП „Дрина“ стигла је протекле седмице.

Према речима председника општине Зорана Јевтића, у питању је донација у износу од 63.400 евра, за коју је уговор са Амбасадом Јапана потписан пре пола године.

Средства за набавку опреме за побољшање комуналне делатности у Малом Зворнику добијена су кроз програм финансирања пројеката за решавање основних потреба становништва (ПОПОС), који спроводи Јапанска амбасада у Србији.

„Потписивање уговора о донацији у Амбасади Јапана обављено је у децембру 2016. године. У међувремену спроведене су све неопходне процедуре и извршена набавка опреме“, изјавио је Јевтић, који се узгред, још једном, захвалио донатору на поклону.

Он је рекао да ће возило ускоро бити стављено у употребу, објаснивши да је пре тога неопходна његова регистрација, која ће уследити одмах по добијању атеста, за шта је процедура у току.

Директор комуналног предузећа, Драган Чикарић, истиче да су овај камион и контејнери, уз недавно купљени нови СКИП, комбиновану машину – ровокопач, одличан подстицај за сигурно побољшање квалитета услуга суграђанима, ефикасности рада запослених и остварење добити у 2017. години.

Архива: Мали Зворник Инфо

Озваничен уговор о донацији Јапанске амбасаде ЈКП Дрина Мали Зворник

Share