Активности начелника Мачванског управног округа Владана Красавца

Активности начелника Мачванског управног округа, Владана Красавца

Извештај са прославе Дана општине Љубовија

У петак 3. јуна 2022. године, са почетком у 17.00 часова, свечаном седницом Скупштине општине обележен је велики јубилеј – 151. година постојања Љубовије.

Прослави су  присуствовале бројне званице и гости из Републике Српске, представници градова и општина из окружења, Српске православне цркве, одборници Скупштине општине, директори јавних предузећа, представници институција, бројни грађани, средства јаног информисања.

Љубовија постаје среско место 1860. године, а указом кнеза Милана Обреновића, 3. јуна 1871. године, добија статус варошице. У спомен на овај дан сваке године се обележава  Дан општине.

Након интонирања Химне Боже правде, Свечану седницу је отворио и присутне поздравио председник Скупштине општине Љубовија Горан Јосиповић.

У име општине, поздравну реч је упутио председник Милан Јовановић, који се у свом обраћању осврнуо на прошлост Љубовије и истакао планове за наредни период.

Заслужним појединцима и колективима уручене су захвалнице и плакете за рад и допринос развоју Општине, након чега је уследио пригодан културно-уметнички програм.

Свечаности је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.   

Кабинет начелника Владана Красавца                                        

Мачвански управни округ је подручни центар државне управе и обухвата осам локалних заједница – два града и шест општина. То су градови Шабац и Лозница и општине Богатић, Владимирци, Коцељева, Крупањ, Мали Зворник и Љубовија.

Захвата подручје северозападне Србије, површине око 3.270 km2 са 339.644 становника, према попису из 2001. године.

Решењем Владе број: 119-12071/2018, од 12. децембра 2018. године, на период од четири година за начелника Мачванског управног округа са седиштем у Шапцу постављен је дипломирани инжењер пољопривреде  Владан Красавац.

Извор: Мачвански округ

Share