Завршни догађај пројекта „Смањи отисак – поправи утисак” ♻

Завршни догађај Пројекта едукације младих о еколошкој свести и значају разврставања отпада „Смањи отисак – поправи утисак”

У четвртак, 16. новембра, у Малом Зворнику, у Центру за развој иновација у области заштите животне средине општине Мали Зворник, од 10 до 11 часова, уприличен је завршни догађај Пројекта едукације младих о еколошкој свести и значају разврставања отпада „Смањи отисак – поправи утисак”, који је, у периоду од јуна до новембра 2023. године, реализовало Удружење грађана „Еко центар Дринум”, Мали Зворник, у партнерству са Центром за развој иновација у области заштите животне средине општине Мали Зворник, уз подршку Кабинета министра задуженог за развој недовољно развијених општина Владе Републике Србије, Новице Тончева и Општине Мали Зворник.

Панел дискусија посвећена изазовима интегралног управљања отпадом у општини Мали Зворник организована је уз присуство челника локалне самоуправе, руководилаца предузећа, установа и грађана заинтересованих за ову специфичну проблематику, чије се решење кључних проблема коначно назире.

У духу реализованог пројекта, циљ скупа био је да допринесе подизању свести о значају очувања чисте и здраве животне средине и пружи подршку локалној заједници у проналажењу најбољих решења у овој области.

Претходно, радионице су одржане у Основној школи „Никола Тесла” у Великој Реци и издвојеном одељењу ове школе у Амајићу.

У едукацији су учествовали ученици од 5. до 8. разреда основне школе.

Пројекат је имао за циљ подизање свести младих генерација о важности очувања животне средине и правилног поступања са отпадом.

Kроз интерактивне радионице и практичне примере, ученици су научили како да смање свој еколошки отисак и допринесу очувању природе.

Школама су приликом реализације радионица дониране канте за селективно одлагање отпада у циљу обезбеђивања услова за правилно одлагање отпада у школи и стварања навике код деце да сортирају отпад.

Ова иницијатива представља корак ка стварању еколошки освешћене и одговорне заједнице и настоји да допринесе спречавању неодговорног одлагања отпада, промовишући рециклажу, као кључни аспект заштите животне средине.

💻 Извори: Еко центар Дринум – Мали Зворник / Мали Зворник инфо

📷 Фото: Мали Зворник инфо

Share